27.1.10

President Ilvesega looritatakse elektritüli

Ainult esmapilgul tundub, et Reformierakond tuli täna täiesti ootamatult välja toetusega president Toomas Hendrik Ilvese jätkamiks ka teisel ametiajal. Tegelikult looritab Reformierakond selle üllatava ja suurt meediakajastust pälviva uudisega täna Riigikogus toimuvat elektrituruseaduse muutmise seadust, millega jagatakse välja paarkümmend miljardit krooni maksumaksja raha ning tehakse otsuseid, mis kas tugevasti soodustavad või raskendavad mitmete suurte energiafirmade olukorda.

Vaidlused elektrituruseaduse ümber on juba tõsiselt tülli ajanud Reformierakonna ja IRL-i, kuid ka oravapartei sees on tõsised erimeelsused näiteks küsimuses, kas Eesti Energial tekib võimalus soodsalt hakkepuitu elektri tootmiseks kasutada või mitte.

Et juhtida avalikkuse tähelepanu kõrvale keeruliselt, kuid Eesti ettevõtetele ja maksumaksjatele sõna otseses mõttes väga kalliks minevalt seaduselt kõrvale juhtida, looritatakse seda presidendivalimiste seadmisega tähelepanu keskmesse. Pole ju mingit ühtegi sisulist põhjust, miks juba poolteist aastat enne presidendivalimisi see teema ootamatult üles võtta.

President Ilvese kasutamine Reformierakonna meediapoliitikas on saamas halvaks tavaks, sest alles äsja käis Andrus Ansip presidendi nime välja kui ühe võimaliku kandidaadi Euroopa Liidu ülemkogu presidendi ja välisministri kandidaadiks, ehkki Ilvesel polnud sel konkursil vähimatki edulootust.

7 comments:

Andres Laiapea said...

Ainult esmapilgul tundub, et te üritate seletada Reformierakonna toetust Ilvesele. Tegelikult juhite te lihtsalt tähelepanu eemale sellelt, et sotsid veel ei tea, kas te ise tohite ikka Ilvese jätkamist toetada või käseb Pihl anda teil oma hääled Savisaarele.

Hannes Rumm said...

Toetame ikka Ilvese jätkamist, aga õigel ajal ja arukalt, siis kui presidendivalimiste aeg kätte jõuab. Pihlil erinevalt mõnest eelmisest ametis sotsiaaldemokraatide seas küll kedagi käsutada pole.

akaasik said...

Just, just, õigel ajal ja mesimagusalt ehk kõrgeima demagoogia tasemel. Kes need me on keda Hannes toetustes toetaks ehk esindaks.

Urm said...

Ma ei toeta, et Reformierakond kasutaks sarnaseid võtteid nagu Keskerakond, aga tundub, et kohati on sinna tasemele vaja langeda. Hea näide on see kuidas KE juba pikemat aega üritab luua kohalikku TV-d, väites, et kogu Eesti meedia on jagatud IRL-i ja Reformierakonna vahel. Huvitaval kombel on sinna kistud ka SDE (neist viimane näide: http://www.kesknadal.ee/est/g2/uudised?id=13965 ). Oma propaganda masinal täie rauaga üürata laskmise asemel võiks selle auru hoopis suunata linnajuhtmisse; Tallinna tänavad on ja olid juba enne talve nagu pommiaugud, näiteks Pirital (kus ka Teie kandideerisite) peab pooleldi surmaga võitlema, et elusalt pääseda bussipeatusesse (kuna Mähel saab lihtsalt kõnnitee otsa ning tuleb astuda "lahingusse" autojuhtidega). Kuu algusest tõusevad tudengite ühistranspordi pileti hinnad, ja siis mingi nähvakas Keskerakondlane julgeb oma uue Mersu aknast karjatada, et ärge paanitsege, müüge oma sülearvutid maha! Ja rohkem sellised asjad linnajuhtide tähelepanu ei pälvi. Võetakse ette mingid mõistmatud liigutused Kultuuripealinn 2011 raames, mis loomulikult panevad kogu ajakirjanduse kihisema.

Anonymous said...

See URM on tüüpiline näide Reformierakondlikust hämamisest ehk tähelepanu kõrvalejuhtimisest.

Kuule URM, loe, millest kirjutas Rumm!

Urm to anonüümne said...

Rahu, rahu, antud arvamusega mul lihtsalt meenus Kesknädala arikkel kus SDE koalitsioonipartner Tallinnas püüab analoogiliste võtetega oma tegemistest/toimetamistest kõrvale hiilida. Mis puudutab elektritüli, siis see pole kahjuks minu teha, sest Eestis kehtib paraku esindusdemokraatia.

Hannes Rumm said...

akaasik - esindan ikka neid inimesi, kes mõtlevad sotsiaaldemokraatlikult. Näiteks kirjanik Andrus Kivirähk teatas, et on meie püsivalija. Tõsi küll, tallegi teeb muret see, kuidas tehakse meie koostööd Keskerakonnaga Tallinnas.

Urm - olen nõus, et kui üldse Tallinna televisiooni teha, siis nii, et see on avatud ja tasakaalukas kanal. Sinu edasine jutt on tõesti kontekstiväline tekst põhimõttel "aga mida te ise teete". Presidendivalimised ja auklikud linnatänavad on 2 ise asja, räägime siis neist ka eraldi.