10.1.10

Evelini transrasvad inspireerivad ilukirjandust

Mullu tänu Evelin Ilvese julgele pealehakkamisele kogu Eestis kurikuulsaks saanud transrasvad on juba inspireerinud isegi uuemat ilukirjandust, nagu näitab Armin Kõomägi novell "Teist põlve kaevur".

Viimased aastad kirjanikuna ning viimased aastakümned ettevõtjana tuntud Kõomägi viimases Vikerkaares ilmunud novell pakub ridamisi üllatusi. Teos algab sotsrealistlikult välja surevat kaevandusasulat kujutades, pakub edasi andruskivirähulikult sügavmõttelisi vestlusi akvaariumikala ja kärbestega ning lõppeb nauditava puändiga, kus lugejaid üllatatakse transrasvu sisaldavate Kalevi kommide abil.

Tõtake lugema! Kuigi võib kahtlustada, et tänapäeval jääb lugemata 99% nendest viidest, millega ei kaasne viidet teosele netis ning Vikerkaare kodukal seda taiest veel üleval pole.

Kõomägi on viimastel aastatel lisaks heatasemelisele loomingule, mida kinnitab Tuglase novellipreemia võitmine, silma paistnud päevakajaliste teemade ja tegelaste kirjandusse toomisega. Tema novellides toimetavad muuhulgas Kristiina Ojulandi, Tunne Kelami ja Marianne Mikko nime kandvad tegelased ning need lood leiate huvi korral kenasti Vikerkaare koduleheküljelt.

1 comment:

Anonymous said...

sattusin mullu kuulma liinibussis kirjaniku teismelise tütre vestlust oma sõbrannaga. neiu nägi kõvasti vaeva, et sõbrale selgeks teha - isa lood pole päriselt juhtunud. aga ega tal kaaslast veenda ei õnnestunud.