21.1.10

Järgmisena ämmadepäev!

Pärast tänast Riigikogu otsust tähistada septembri teist pühapäeva vanavanemate päevana tekkis parlamendi kuluaarides kohe idee seadustada järgmisena ämmade päev. Kõige paremini sobib selleks päevaks loomulikult 2. veebruar, mille peaminister Andrus Ansip veetis ühel legendaarsel juhul oma ämma juures.

Võiks ju tähistada ka ämmade ja äiade päeva, aga seda alles siis, kui oluliselt kasvab Eesti meeste keskmine eluiga ning meie peremudelis muutub tavaliseks see, et lisaks vanaemadele on lastel ka vanaisad.

3 comments:

Anonymous said...

Tea, kas auväärt riigikogulane on kursis, et 2. veebruaril on meil Tartu Rahu aastapäev? Ma tean, et Ansipi mõnitamise tähtsat tööd ei tohi selline pisiasi segada, aga soovitan seda siiski meeles pidada, sest mõni inimene peab seda tähtpäeva riigile oluliseks. Mis teha, igasuguseid lolle on.

Hannes Rumm said...

Tean küll. Samas soovitas üks Facebooki kommentaator ka, et kuna Ansip vajab ämma katet mitte ainult 2. veebruaril, siis võiks ämmapäev olla liikuv püha:)

Urm said...

Varsti siis nagu kassipulmad, igal päeval mõni tähtpäev. Lobbys oleks võidud hoopis pakkuda välja Ansipi sünnipäeva tähistamise päev, tühja sellest ämmast! :D