21.2.09

Riigikogu korvpallimeeskond võitis Paides uue spordihoone avamisel 1500 pealtvaataja ees

Riigikogu korvpallimeeskond tegi eile õhtul uue publikurekordi, alistades 1500-2000 pealtvaataja silme all Paides uue spordihoone avamisel kohaliku A-klassi meeskonna tulemusega 55:48.

Mängu algus oli Riigikogu meeskonnale kurjakuulutav, sest jäime Eesti teises liigas mängivale tiimile 10 punktiga taha ning Paidest pärit kolleeg Jaak Salumets oli oma kommentaarides "vanade paksude meeste" arvel juba päris sarkastiline.

Ent seejärel vedasid Jüri Ratas ja Ott Lumi üks-ühele vastaseid ette võttes Riigikogu tiimi mängu tagasi. Esimese poolaja lõpul läksid Paide poisid tänu edukale maa-ala kaitsele siiski taas 8 punktiga ette.

Teise poolaja alguses tegi Riigikogu 8:0 spurdi, milles peaosa mängis teibitud käega mänginud sotsiaaldemokraat Indrek Saar, kes tabas mitu valusat keskpositsiooniviset. Edasi koges Riigikogu meeskond juba mulluselt Kilingi-Nõmme spordihoone avamiselt tuttavat tunnet, kus "vanadel paksudel meestel" polnud kaotada midagi, aga kohalikud poisid hakkasid publiku tulise kaasaelamise tõttu kätt väristama ning andsid ise võidu käest.

Kohalik rahvas - mille arvuks spordihoone juhid hindasid isegi 2000 - lärmas kõvasti, vallavanemad, linnajuhid ja isegi perekond Rüütel ergutasid Paide poisse kõvasti, aga vaenuliku suhtumisega harjunud Riigikogu tiim oli enesekindlam ja võttis võidu.

Väga tore on aga see, et Paide on 71 miljonit krooni maksnud spordihoone võrra rikkam linn, ja kui juba võimla avapidu tõi kokku 1500-2000 inimest, siis loodetavasti käib kõik see rahvas homsest alates uues spordihoones oma tervise eest hoolt kandmas.

Paidest koju sõites ei teinud Riigikogu tiimile heameelt mitte mängu võit, vaid teadmine, et üks tugev Eesti linn on nüüd korraliku sportimiskoha võrra rikkam. 5 ja 10 aasta pärast on paidelastel hea öelda, et samal päeval, kui Andrus Veerpalu võitis teise maailmameistritiitli, sai meie linn valmis spordihoone, mille abil on paidelaste elukvaliteet kõvasti paranenud.

NB! Kõigil kossuhuvilistel tasub oma kalendris kirja panna 3. aprill, mil Riigikogu kossutiim mängib Rakvere spordihoones Läti ja Leedu kolleegidega Balti karikale. Kuna kaks eelmist turniiri Balti Assamblee karikale oleme võitnud, siis oleme kindlad, et koduseinte toetusel võidame kolmandat korda järjest ning jätame seega kodupubliku toel Balti karika igaveseks Eestisse. Nägemiseni Rakvere spordihoones!

No comments: