20.2.09

Eesti rahvuspühad sobivad suurepäraselt suurvõistlustega

Andrus Veerpalu tegi kaasmaalastele oma kullavõiduga taas ilusa kingituse iseseisvuspäevaks tänu sellele, et suusatamise suurvõistlused toimuvad sobivalt kas 24. veebruari eel või ajal. Ja raske on leida rahvuspühaks paremat kogu rahvast ühendavat head emotsiooni kui mõne eestlase medalivõit olümpiamängudel või MM-il.

Aeg-ajalt porisetakse selle üle, et Eesti rahvuspüha tähistatakse ebasobivalt talvel, mil pakase tõttu on suuri rahvaüritusi ebamugav korraldada. Ent pakase tekitatud ebamugavuse korvab kenasti see, kuidas suusutamise suurvõistlused meie iseseisvuspäega käsikäes käivad.

Sama hästi klapib meie taasiseseisvumispäev augustis kergejõustiklaste suurvõistlustega ning seetõttu on taasiseseisvumispäeval eestlasi oma võitudega rõõmustanud mitmed kergejõustiklased. Mäletatavasti saavutas Erki Nool oma esimese suurvõidu - EM-tiitli - 1998. aastal just taasiseseisvumispäeval. Gerd Kanterile riputati mullu olümpiakuld kaela samuti just 20. augustil. Nii toetavad ja võimendavad võidukad sportlased meie rahvuspühade eel ja ajal tekkivat üksmeeletunnet.

Aitäh Andrusele ilusate emotsioonide eest ning edu kogu Eesti suusakoondisele!

No comments: