29.6.08

Euroopa meistrivõistlustel jalgpallis võitis ETV

Euroopa Meistrivõistlustel jalgpallis võitis ETV tuhandete spordisõprade lugupidamise ja tunnustuse heade kommentaaridega otseülekannete eest.

ETV sporditoimetuse aastatepikkuse hea töö tulemusena olid EM-i ajal kõrgvormis nii telekanali enda ajakirjanikud kui ka külaliskommentaatorid. Ma ei usu, et Eesti parimad jalgpallurid on sündinud kuldsuud, aga tänu pidevale praktikale ETV-s on paljudest neist sirgunud silmapaistavalt head telekommentaatorid, mida finaalmängu ajal tõestas ilmekalt Indrek Zelinski.

Kui võrrelda ETV tööd Soome kolleegidega, siis oli tasemevahe näha ainult seal, kus tulemuse otsustab raha. ETV ajakirjanikud ei saanud koos Horvaatia ja Türgi fännidega jälgida mänge Viini pubides ning teha reportaazhe võistluspaikadest, aga muus osas nad põhjanaabritele alla ei jäänud.

Kui tavaliselt elavad kirjutavad ajakirjanikud erameediast suurvõistluste ülekannete ajal ETV peal välja oma üleväärsuskomplekse, siis seekordne EM oli meeldiv erand. Meelde jäi vaid paar üksikut vinguvat kirjutist teemal, et miks ikka ETV nii palju jalgpalli näitab ja seejuures veel reklaamirahale tuginedes.

Täiesti selge on see, et mitte kunagi ei raiska Kanal 2 ja TV3 omanikud oma raha selleks, et täies mahus üle kanda jalgpalli EM- või MM-finaalturniiri ning olümpiamänge. Selle asemel on palju kasumlikum käiata erakanalis kahekümne kolmandat korda Politseiakadeemiat või mõnd muud "teleklassika" hitti. Muidugi ei sega ühtegi spordisõpra ka EM-mängude vahel esitatud lühikesed reklaamiblokid (nagu ka OM-ülekannete, korvpalli- või suusavõistluste ajal), sest selge on, et ilma rahata nii kallist ja mahukat teleprogrammi osta pole võimalik.

Ja muidugi ei ole see ETV sporditoimetuse süü, et rahvusringhäälingu teine kanal on ikka veel avamata ning jalgpalli suurturniir röövib seetõttu eetriaega muudelt saadetelt.

Suur tänu Marko Kaljuveerile, Priit Kuusele, Kristjan Kalkunile ja kõigile teistele ETV tiimi liikmetele!

No comments: