2.7.08

Kes määrab Riigikogu, presidendi ja peaministri palga?

Tänasel Riigikogu töökorralduse töörühma koosolekul vaadati veelkord üle ideed selle kohta, milliseks muutub nii Eesti tipp-poliitikute kui ka ametnike palgasüsteem alates 2011. aastast.

Üksmeelel ollakse selles küsimuses, et erinevalt senisest tuleb riigi avaliku sektori kõige suurema vastutusega ning kõige kõrgema palgaga ametikohtade jaoks luua üks ja terviklik palgasüsteem. Erinevalt senisest korrast või õigemini korralagedusest, kus kõigi põhiseaduslike institutsioonide palgasüsteem on kehtestatud paljude eraldi seadustega ning tippametnike puhul on see kujunenud sageli hoopis seletamatul moel.

Erimeelt ollakse töörühmas ja Riigikogu fraktsioonides jätkuvalt ses osas, kas Riigikogu hakkab ise parlamendi järgmisele koosseisule ning kogu riigi eliidile palka määrama või teeb seda Põhjala maade eeskujul sõltumatutest arvamusliidritest koosnev komisjon. Kumb võimalus võidab, selgub sügisel Riigikogus toimuvatel aruteludel.

Meenutan, et sotsiaaldemokraadid on juba mitmendat parlamendi komisjoni järjest pooldanud meie põhjanaabrite eeskujul nn tarkade komisjoni loomist. Mõnigi Põhjala süsteemi vastane on sarkastiliselt küsinud, et kas sotsid soovivad tarkade komisjoni loomist selle pärast, et nad peavad Riigikogu nii lolliks, et see ei saa isegi oma palga määramisega hakkama. Muidugi mitte!

Sotsiaaldemokraadid pooldavad sõltumatut palgakomisjoni esiteks põhjusel, et on lihtsalt ebaeetiline ise endale maksumaksja raha eest palka määrata. Teiseks näitab Põhjala kogemus, et sõltumatu kogu määratud palk on parandanud parlamentide mainet, kuna enam ei saa keegi väita, et parlamendi liikmed kruvivad oma palku ebaõiglaselt kiiresti kõrgemale ja kaugemale ühiskonna üldisest sissetulekute tasemest.

Riigikogu uuema ja õiglasema palgasüsteemi nimel higistasid täna Riigikogu töörühma liikmed Rain Rosimannus, Urmas Reinsalu, Karel Rütli, Toomas Varek, Valdur Lahtvee ja mina, lisaks veel Riigikogu kantselei juht Heiki Sibul ja mitu tema töökat jüngrit.

No comments: