17.6.08

Rahvaliit tegeleb väljapressimisega?

Ootamatult otsustas Rahvaliit täna taas pidurdada Riigikogu tööd ning asus lisaeelarve arutelul võtma 10-minuti pikkuseid vaheaegu. Ühe hästiinformeeritud ja Rahvaliidule lähedalseisva allika sõnul on sellise kummalise käitumise põhjuseks Rahvaliidu fraktsioonis toimunud arutelu, millel otsustati valitsusliidult pidurdamisega "kommiraha" välja pressida.

Rahvaliidu 6-liikmelise fraktsiooni loogika olevat selline, et kui nad nurjavad ka tänase tööpäeva sisutute vaheaegade võtmisega, siis on valitsusliit lihtsalt sunnitud ülejäänud järjekorda ootavate eelnõude menetlemiseks pakkuma Reiljani parteile ilusa ümmarguse summa - ehk isegi 50 miljonit krooni - selleks, et Rahvaliit saaks selle oma parema äranägemise järgi ära jagada.

Muidugi ei kavatsegi keegi Rahvaliidule mingeid miljoneid rahva raha kinkima hakata ning pidurdamistaktika tulemuseks on ainult üks-kaks erakorralist Riigikogu istungit järgmisel nädalal.

Kui maadevahetajad samas stiilis tänase tööpäeva lõpuni kell 2 jätkavad, siis muutuvad nad lihtsalt avalikkuse silmis naeruväärseks. Üks öö tööd pidurdada on endale tähelepanu tõmbamiseks igati mõistlik, aga teise järjestikuse töönädala solkimist ei suuda mõista isegi kõige paadunumad Rahvaliidu valijad.

Taustaks niipalju, et isegi suurim opositsioonipartei Keskerakond loobus pidurdamisest ning suhtub Rahvaliidu suuresse soolosse kaunis kurjalt.

No comments: