24.6.08

Pole midagi paremat halvast ilmast

Pole midagi paremat halvast ilmast, sest tänu väga viletsale ilmale ei hukkunud jaaniööl esialgsetel andmetel kogu Eestis ühtegi inimest.

See on suur saavutus, sest mullusel jaaniööl oli raskeid liiklusavariisid märksa rohkem ning ühes neist hukkus 19-aastane tüdruk. Kaks aastat tagasi hukkus jaaniööl liikluses kaks inimest ning vigastada sai 20.

Uppunute ja tulekahjudes hukkunud inimeste kohta pole tänavu samuti õnneks andmeid. Nii et ka ses osas pääsesime märksa kergemini kui varasematel aastatel.

Seega säästab külm ja vihmane ilm jaaniööl paljude inimeste elu ja tervist. Halva ilmaga veedavad inimesed jaaniöö enamasti kodus, ei roni selleks rooli, et napsisena ühelt jaanitulelt teisele sõita, ei kakle jaanikutel ega tiku purjuspäi ujuma. Aitäh, ilmataat, võimsa terviseennetuskampaania eest!

Ajakirjaniku tööst mäletan, et üks kõige vastikumaid tööpäevi oli alati jaanipäeva järgne, sest peaaegu kogu uudisteruumi täitis siis laipade ja vigastatute kokkulugemine.

Tänavu peavad ajakirjanikud uusi uudisväärtuslikke teemasid otsima. Omalt poolt soovitan huvi tunda, kui suurt kahju kandsid vihma tõttu suurte jaanipidude korraldajad, kelle piletimüük eeldatavasti kõvasti kukkus. Samuti oleks huvitav teada, kas koduste jaanipidude tõttu kaotasid käibes suured liha- ja õlletööstused või kompenseerisid eestlased kehva ilma põhjustatud stressi tavalisest suuremate koguste grill-liha ja õlle manustamisega?

No comments: