6.6.08

Riigikogu korvpallurid võitsid Balti turniiri

Esmaspäeval läheb Riigikogu korvpallimeeskonna mängiv treener Indrek Saar kõnepulti, kuid tavalise arupärimise või seaduseelnõu asemel annab ta Riigikogu juhatajale üle võidukarika, mille me võitsime eile Kuressaares toimunud Balti riikide korvpalliturniiril.

Esimeses mängus alistasid eestlased Läti tiimi kindlalt 39:15 (mängu aja pikkus oli 20 minutit), kuigi mängu lõpus oli platsil vahetuskoosseis. Turniiri esikohta otsustavas mängus võitis Riigikogu Leedu Seimi 47:24.

Riigikogu meeskonna algviisikusse kuulusid Ott Lumi, Indrek Saar, Eiki Nestor, Hannes Rumm ja Hanno Pevkur. Pingilt sekkusid Kalvi Kõva, Marko Mihkelson, Kalle Laanet, Leino Mägi ja Peep Aru.

Väärtuslikuma mängija auhinna saanuks Riigikogu tiimis endine Eesti noortekoondise pallur Ott Lumi, skoori tegid kõvasti ka Indrek Saar ja Hanno Pevkur.

Ka mulluse parlamentidevahelise turniiri võitis Eesti meeskond, tunamullu oli parim Leedu.

Mängu järgselt lätlaste ja leedulastega mõtteid vahetades selgus ühe Eesti edu saladusena asjaolu, et Eesti parlament on märksa noorema koosseisuga kui meie lõunanaabritel. Omakorda kinnitasid kogenumad Riigikogu liikmed, et nii sportlikku Riigikogu koosseisu nad varasemast ajast ei mäleta. Eilsel turniiril ei mänginud Riigikogu meeskond sugugi oma parimas koosseisus, kahjuks ei saanud kaasa lüüa Jüri Ratas ning vigastustega on väljas mitu head IRLi korvpallurit.

Turiiri võit tagab Riigikogule koduväljaku eelise ka järgmiseks aastaks ning kui ka järgmisel aastal õnnestub turniir võita, siis jääbki rändkarikas Riigikogule.

No comments: