12.1.07

Pensionärid käristavad välismaalastele välja

Tänases SL Õhtulehes avaldasin sellise artikli:
"Tallinnas on vähe neid pensionäre, kelle rahakott kannatab lõunastamist sellistes kesklinna nooblites restoranides nagu Karl Friedrich, Argentiina või Madisson, kus alla 100kroonist praadi polegi. Ent Iru hooldekogu vanurid on koguni nii heal järjel, et käristavad neis restoranides välja välismaalastele.
Kahjuks ei käi Iru pensionärid neis restoranides ise, küll on aga nende külalislahkust nautinud näiteks üks Leedu parlamendi liige, Leedu suursaadik Eestis ja rahvamuusikakoor Kauno Bošial, kokku 35 inimest!.../.../
Vana-Viru tänaval asuvat Tallinna linnavolikogu kantseleid juhtiva Hilja-Anne Merzini palk on 24 600 krooni kuus, millele lisandub puhkusetasu ja vähemalt kord aastas kopsakas tulemuspalk.
Veel maksab volikogu esimees, keskerakondlane Toomas Vitsut talle juba üle aasta 5000 krooni autokompensatsiooni kuus. Kuna kompensatsioonile lisaks tuleb linnal tasuda erisoodustusmaksu, on Keskerakonda kuuluva proua Merzini sõiduhüvitisele kulunud juba üle 100 000 krooni tallinlaste raha."
(Loe täisteksti ...)

Vastuseks esitas linnavalitsus teksti, mis on tõeline õppevahend algajale jokitajale:
"Tallinna Linnakantselei on esitanud volikogu revisjonikomisjonile oma selgituse, milles Tallinna linnasekretär Toomas Sepp märgib, et linna ametiasutustes mindi alates 2001. aastast üle ametiautode kasutamiselt isiklike sõiduautode kasutamisele ametisõitudeks. Kaasnevad kulutused hüvitatakse teenistujatele kehtestatud piirmäära ulatuses.Isikliku sõiduauto ametisõitudeks kasutamise kulude hüvitamine tööandja poolt on oma sisult käsitletav tööga seotud hüvituspaketi ühe koostisosana. See on ka palgapoliitika põhimõtetes õigusaktina fikseeritud juba alates 2000.aastast (esmakordselt Tallinna Linnavolikogu 14. detsembri 2000 määrusega nr 58). Vastavalt linnavolikogu määrusele on ette nähtud hüvitada linna tippjuhtidele ja samuti linna juhtidele (linnasekretär, valdkonna direktor, ameti juhataja, linnavolikogu kantselei juhataja, linnaosa vanem) isikliku sõiduauto ametisõitudeks kasutamise kulud. Eelnimetatud juhtide, sh linnavolikogu kantselei juhataja kasutusse antakse määruse kohaselt kas ametiauto või makstakse isikliku sõiduauto ametisõitudeks kasutamise kulude hüvitist.Vabariigi Valituse 14. juuli 2006 määrus nr 164 sätestab eelnimetatud kuluhüvitise maksmise tingimused, piiramata seejuures hüvitise saamist isikliku sõiduki ametisõitudeks kasutamise eest sellega, et sõidukit peab juhtima hüvitise saaja ise. "

Tõlge: Tallinna linnavalitsus arvab tõsimeeli, et autokompensatsiooni võib maksta ka ilma juhiloata inimesele ja seda isegi juhul kui ta oma autot ametisõitudeks ei kasuta. Vaid sõidab sellega näiteks nädalavahetusel maale suvilasse. Palju õnne, tallinlased!

2 comments:

Anonymous said...

huvitaval kombel ei pidanud blogipidaja oma JOKK juttu propageerida nö neutraalse ajakirjanikuna keskpäevatunnis ega ajalehes. ei ole just eriti aus teisi sõimata kui ise "sõnade järgi ei käi"

Hannes Rumm said...

anonymus, Sinu etteheide jäi arusaamatuks. Vt igaks juhuks eilse SLÕLi ja selle netiversiooni ehk rahustab Sind see.