1.1.07

ETV kuul-pähe-aastalõpu-programm

Iga telekanali jaoks pole aastalõpuprogramm mitte ainult 4-5 tundi telesaateid. See on aasta kõige vaadatuim ja vaatajate poolt kõige terasemalt hinnatud teleaeg, mis paneb kogu kanali järgmise poole aasta programmile tugeva pitseri.

Selle napi ajaga otsustab televaataja, kas kanal on hea, halb või ei kõlba kassisaba allagi.
Kanal 2 pani aastalõpu õhtuks kokku korraliku süldi viimase hooaja hittidest. TV3 üritas teha remake'i kunagisest Koidula-Toomas Kirsi-kosjaloost ning lootis Henrik Normanni karismale. Mis kohati kandis välja, kohati reetis ülejõu töötamist.

ETV programm - mille tipuks oli ENSV aegse propagandaajakirjaniku ja tola Felix Leedi hambutu etteaste - andis vaatajale selgelt mõista: oleme kodukootud jobud, kes tegelevad oma musta minevikuga ning meid ei huvita karvavõrdki, kas meid üldse täna õhtul keegi vaatab.

ETV aastalõpukava vaadates valdas deja vu elamus - oleme tagasi kusagil aastas 1993, kus raha pole, häid tegijaid riigiteles enam pole ning ühtki värsket ideed ka enam pole. ETV selge aastalõpu sõnum oli: meil pole teile mitte midagi öelda. Kogu programm vaatas minevikku. Auväärne organisatsioon võib vaadata minevikku, kuid mitte moel, mis annab üheselt mõista, et tulevikuks pole meil enam midagi uut ja huvitavat pakkuda.

Ikka kiputakse iga aastavahetusprogrammi puhul ahastama, et nii madalale tasemele pole eales varem langetud. Olen ise inimene, kes kindlalt arvab, et ETV on vajalik avalik-õiguslik telejaam, mille programm on üldiselt Eesti oludes asendamatu. Kuid pärast nii maltsa aastavahetusprogrammi tundub, et telejaam on ise otsustanud endale vee peale tõmmata. Ainar Ruussaar ja sõbrad, palun öelge ise, et tahtsite parimat, aga välja tuli veel hullemini, kui eelmisel aastal.

Muidu täidab oma ähvarduse Aivar Riisalu, Raivo Palmaru või mõni muu sama erakonna esindaja ning korraldab ETV-s pärast märtsivalimisi korraliku verelaskmise. Ja pärast nii äput aastavahetusprogrammi pole teil mõtet loota avalikkuse kaitsele, sest televaatajad tahavad igati õigustatult näha aastavahetusel lisaks Krjukovi-Kibuspuu 79. aasta naljadele midagi uut ja head ka tänapäevastelt teletegijatelt.

6 comments:

KMS said...

Tahtsime sel aastal kodus istuda ja telekat vaadata. Kodumaiste kanalite pakutav oli kahjuks nii mõttetu, et kohtusime veel paari sõbraga, tegime lahti veel paar vahuveini ja keerasime lõppeks ikkagi koti pääle. Nojah, mina keeran alles nüüd. Kurb, aga pidulik. Nõme, ent inimlik. Kindlasti paljudele meeldis. Terv! KMS

Anonymous said...

õnneks on olemas kaabeltv ja vene programmid ja minu põlvkonnal ka keelteoskus. Kohusetundlikkusest sai aegajalt plõksitud ka eesti pääle, kuid piinlik hakkas sellist tuima etlemist vaadates.

Anonymous said...

Olen ETV vajalikkuse suhtes samal arvamusel nagu Hannes, kuid mu isiklikud huvid on mujal. Sestap olen juba ammu üle läinud TV vaatamisel meetodile, mida hiljuti mainis ühes loos Ilmar Raag.
St kui midagi tõsiselt huvitab, omandan või laenan sõpradelt DVD boxi ja vaatan ilma telekanaleid tülitamata millal ise tahan. Ka vana-aasta õhtul (va. muidugi presidendi uusaastapöördumine, mida jälgida on traditsiooniline).

Anonymous said...

Tere Hannes!

Siiralt tore on seda veebipäevikut lugeda. Loodetavasti leiad aega senises tempos jätkata :)

Anvar

Anonymous said...

Kui nyyd veel lisada, siis minu kõige naljakam/huvitavam saade oli kanalilt Nostalgia Bresnevi uusaasta kõne.

Anonymous said...

Masendav- kooki söödi papptaldrikutelt...