30.1.07

Maailmapanga presidendi auklikud sokid


Kes meist poleks seisnud kahe halva valiku ees? Aga kindlasti pole keegi meist olnud nii täbaras olukorras nagu äsja Maailmapanga president Paul Wolfowitz.

Võib vaid ette kujutada tähtsa mehe kimbatust kui tal ühe Türgi pühakoja ukse taga paluti kingad jalast võtta: keeldud mosheesse minemast ja solvad kogu islamimaailma, võtad kingad jalast ja muutud kogu maailma naerualuseks:)

Keda huvitab pärast sellise pildi vaatamist, mida Wolfowitz Türgis ütles? Selle asemel on nüüd maailmas miljoneid inimesi, kes esimest korda kuulsid Maailmapanga presidendi nime. Kuigi see on kõike muud, kui see kuulsus, millest Wolfowitz unistas.

Aga sellestki loost on võimalik õppida. Eks ikka seda, et alati on enne reisi kasulik tundma õppida sihtkohamaa kultuuri. Oleks Wolfowitz teadnud, et mosheesse minnes tuleb kingad ukse taha jätta, pannuks ta kindlasti terved sokid esmalt kohvrisse ja siis ka jalga.

Lõpetuseks jääb üle vaid õhata, kui hea ja turvaline on olla poliitik või tippametnik väikses Eestis, kus kaamerasilm sind igal sammul ei jälita. President Arnold Rüütli ametiaja üks naljakamaid anekdoote rääkis sellest, kuidas riigivisiidil Poola oli ühe õhtuse ürituse taha riietuse kohta märgitud: smart casual. Tol õhtul rabas president teisi eestlasi ja võõrustajaid rõivastusega, mis koosnes mustadest lakk-kingadest, dressipükstest ja jopest, mille selja peale oli suurelt kirjutatud REMA 1000.

1 comment:

Anonymous said...

What's up, of course this post is genuinely good and I have learned lot of things from it regarding blogging. thanks.

Feel free to surf to my web page ... Piezoelectric and Isotron signal conditioner