20.1.07

Lennart Meri 4 kilo kontrabanti

Kuna olen ajaviiteks saatnud viimastel aastatel Vikerraadio saatesse Mnemoturniir päris palju küsimusi, siis esitan ühe viimase neist siinkohal ka blogi lugejatele.

Lennart Meri kirjeldas oma 1959. aastal ilmunud reisikirjas „Kobrade ja karakurtide jälgedes” matka Kesk-Aasiasse. Hoolimata reisijuhtide karmist käsust pakkida seljakotti ainult matkavarustus, võttis Meri matkale kaasa 4 kilo „kontrabanti”. Millest ei suutnud Lennart Meri loobuda isegi ränkraske matka ajal Tjan-Šani mägedes ja Karakumi kõrbes?

Vastuse variandid:
- raamatutest
- raadioaparaadist
- tubakast

Vastuse leiate 7. jaanuaril Vikerraadios eetris olnud saatest Mnemoturniir. Hea kolleeg Kuku Raadiost Jüri Aarma vastas selle küsimuse muuseas kohe õigesti ära.
Huvilised leiavad mõned minu küsimused ka 14. jaanuari Mnemoturniirist.

10 comments:

raiko said...

ei kuulnud küll mnemoturniiri, aga vaba maailma uudiseid talle meeldis kuulata...;)

Anonymous said...

Raadio, raadio, mis muud.

raiko said...

jaa-jaa, lugesin vist kuskilt et siberis Lennart sai kuidagi tänu mingile tehnika-sõbrale deutsche wellet ja bbc-d kuulata.
Sellistes süsteemides on alati lünki. Ja ta sai Eesti presidendiks.
Puhaku rahus.

raiko said...

ja mul on SDE üle ka selle tõttu hea meel, et nad austavad Eestile tähtsaid inimesi isegi kui nad ei toetanud teie konkreetset programmi, küll aga Eesti riiklust.

Juhan said...
This comment has been removed by the author.
Juhan said...

Samas võis ta ka tubakat kaasas kanda, kuna see avas nii mõnegi ukse...

Juhan said...

Oii...kui lausa 4 kilo, siis vast ikka raadio.,..

Eppppp said...

Mul ei ole hetkel aega hakata raadios vastust otsima, aga esimene hetkereaktsioon oli - raamatud.

Anna siis siin ka teada, mis õige vastus on!

Hannes Rumm said...

Õige vastus on loomulikult raadioaparaat. Meri tassis seda mööda mägesid kangelaslikult turjal ja õhtul nautis seda, kuidas ta sai kogu matkaseltskonda lõbustada väga eksootiliste jaamade mängimisega, mis kõrgel kostsid väga hästi. Ja kõrbes marssides, mis oli Meri väitel suhteliselt igav tegevus, mängis raadio tal mõnikord päev otsa turjal. Raadiosõltuvuses oli Meri elu lõpuni veetes öid mitte telekat vaadates, vaid häid programme kuulates.

Eppppp said...

Ja raamatud jättiski koju, aiaiai
;(