26.10.07

Ülemiste järv ja kaks õlut

Kui paljud tallinlased teavad, et 1. jaanuarist alates suurenevad nende veearved 11,7% võrra, kuigi üks Keskerakonna legendaarsemaid valimislubadusi on hoida vee hind kontrolli all?

Eeldan, et veehinna tõusust teavad vaid vähesed, sest samal ajal nii ebapopulaarse otsuse tegemisega algatas linnavalitsus kärarikka kampaania Kristiine Prisma vastu, kus kahele 17-aastasele poisile müüdi kaks pudelit õlut. Nii juhtuski, et tallinlased said ajakirjanduse vahendusel üksikasjaliku ülevaate kahe õllepudeli pärast tekkinud tülist, kuid ei saanud midagi teada kümneid tuhandeid Tallinna peresid ja sadu Ülemiste järvetäisi vett puudutavast hinnatõusust.

Selline käitumine on küüniline trikk avalikkuse lollitamiseks. Tühise asja ümber tehakse suurt kära, et nii maha vaikida mõni olulisem ja ebameeldivam teema.

Üleeilne linnavalitsuse otsus algatada elamuehitusprogramm linna töötajatele korterite ehitamiseks tekitas tunde, et taas on tegemist avalikkuse lollitamisega, mis varjab mingeid muid linnavalitsuse tegemisi või tegematajätmisi.

Esimese asjana meenus, et Tallinna linnavalitsus pole suutnud 1. oktoobriks linna kanaliseerimise kava, kuigi sellest sõltub otseselt tuhandete Tallinna perede elukvaliteet. 21. sajandil ikka veel normaalset veevarustust ootavate perede seas on ka sadu linnaametnikke, trollijuhte ja lasteaia õpetajaid, kelle elamistingimuste pärast linnavalitsus suure suuga muretseb.

Keskerakonna linnavalitsuse senine käitumine kinnitab, et elamuehitusprogrammist võidavad kindlasti mõned ehitus- ja kinnisvarafirmad. Sugugi kindel pole aga see, et elamuehitusest võidavad linna töötajad, kui nad just ise Keskerakonda ei kuulu.

Lühendatult ilmus see artikkel tänases Tallinna Linnalehes.

3 comments:

Anonymous said...

Austet härra Rumm! Kas Teil ei ole Riigikogus midagi teha? Kas on igav, et muudkui seletate Tallinna linna teemadel? Riigi valitsusel (eesotsas Ansipiga) lasete omasoodu toimetada, kuid Tallinna omadel olete kraes kinni? Millest selline topeltmoraal, Herr Rumm?

Hannes Rumm said...

Minu pärast pole põhjust muretseda, kes teeb, see jõuab. Teie lemmikpoliitik Edgar Savisaar juhib ju samuti korraga nii Tallinna linna ning seletab samal ajal hoolega Toompea teemadel:)

Anonymous said...

Herr Rumm!
Te ei vastanud mu küsimusele, vaid võrdlesite ennast Savisaarega! Igal võimalusel Savisaart ette tuua, ei ole lahendus, vähemalt minu jaoks mitte. Pealegi on Savisaar erakonna esimees ja opositsiooniliider. Tal on kohustus ka riigiasjadega tegeleda. Aga vastakse ikka ka küsimusele. Kas Teil on Riigikogus nii palju aega üle, et saate vabalt ka Tallinna probleemidega tegeleda?