8.10.07

Fray Bentos, mis maksis välisministeeriumi kantslerile 125 000 krooni

Eilses saates "Kes tahab saada miljonäriks" esines nauditavalt välisministeeriumi kantsler Matti Maasikas, kes lahkus stuudiost 125 000 kroonise tšekiga. Matti nuputas erinevalt kolmest targast mehest välja õige vastuse ka viimasele küsimusele, kuid otsustas mitte riskida ja kuuekohalise summa välja võtta.

Ilmselt oli miljonisaate vaatajate seas napilt 0,01 protsenti neid, kes oleksid osanud kohe öelda, millises riigis asub Fray Bentose jõesadam (http://en.wikipedia.org/wiki/Fray_Bentos). Palju ei aidanud ka variandid, mis kõik koondusid Lõuna-Ameerikasse: Brasiilia, Argentina, Uruguay, Paraguay.

Õiget vastust ei teadnud ka Matti, kuid mõtles selle välja tänu sellele, et talle meenus Soome ja Uruguay tüli Argentinaga ühe hiiglasliku tselluloositehase ehitamise pärast. Kahju, et Matti ei võtnud riski, mis taganuks talle 250 000 krooni võitmise ning avanuks tee miljoni krooni võitmisele.

Igal juhul tõestas Matti esinemine aga seda, et Eesti riigiametnikud on hea haridusega laia silmaringiga inimesed, mitte nürimeelsed bürokraadid, nagu neid armastab kujutada ajakirjandus. Ses mõttes väärib välisministeeriumi kantsler riigikantseleilt, mis vastutab ametnikkonna hea nime eest, eripreemiat ametnike kuvandi parandamise eest.

2 comments:

Anonymous said...

Kõikemäletava Funese kodulinn

Anonymous said...

Oh Hannes Hannes, oled sinagi nüüd mõnda aega ajakirjandusest eemal olnuna omandanud selle ebameeldiva kombe teha ise täpselt sedasama, milles ajakirjandust süüdistad - paned neile sõnu suhu. Miks, oh miks oli sul riigiametnike tublidusele ja haritusele osutamiseks vaja keegi selle sõnumi tõestuseks nürimeelselt altarile tuua, lüües ajakirjanduse otsaette templi, justkui peaksid nad a'priori kõiki Eesti riigiametnikke nürimeelseiks bürokraatideks. Kellegi kiituseks ei pea ju ilmtingimata teisi laitma. Vana tõde, eksole.