23.11.09

Valitsus trahvis põllumehi protesti eest 100 miljoni krooniga

Valitsusliit trahvis täna Riigikogu rahanduskomisjoni istungi otsusega eelmisel nädalal Toompeale eelarvekärbete vastu protestima tulnud põllumehi karistuseks 80-100 miljoni krooniga.

Põllumehed nõudsid mäletatavasti eelmisel nädalal palju tähelepanu pälvinud meeleavaldusel, et valitsus ei kärbiks nende tulusid. Seepeale otsustasid Reformierakond, IRL ja rohelised sel nädalal korraldada põllumeeste näidiskaristamise ja hoiatuseks teistele huvirühmadele suurendavad põllumeeste kulusid 2010. aastal erimärgistatud kütuseaktsiisi suurendamise kaudu põllumajandusministeeriumi hinnangul 80-100 miljoni krooni võrra.

Kui seni maksid põllumehed erimärgistatud kütuse eest keskmiselt aktsiisi 1,05 krooni, siis järgmisel aastal tänu järsule aktsiisitõusule juba 1,73 krooni liitri pealt.

Saatuse irooniana kulub see raha Reformierakonnal ja IRL-il roheliste toetuse ostmiseks riigieelarve lõpphääletusel. Rohelistel on selle raha eest saatuse irooniana välja pakkuda ka oma meetmed põllumajanduse toetamiseks, aga vaevalt erimärgistatud kütusega 100 miljonit krooni vastu pükse saavad põllumehed seda abi hindavad.

1 comment:

Anonymous said...

Loe kogu blogi, paris hea