25.11.09

Olen nüüd kuulus sportlane

Iga eestlane saab kuulsaks vähemalt selleks päevaks, mil temast kirjutab tuhandete lemmik ajakiri Kroonika. Minu õuele tuli ootamatu õnn eile, mil Kroonika teatas: "Valus! Harrastussportlasest Riigikogu liige Hannes Rumm (41) pidi möödunud teisipäeval leppima mitte ainult ränga kaotusega korvpalliplatsil, vaid ka käetraumaga. «Kuna vasaku käe suur sõrm on paarilisega kokku seotud, aga loodetavasti ikka luust terve, siis teatan lühidalt, et Riigikogu kaotas täna Kohila omavalitsejatele korvpallis tulemusega 56:80,» tähendas mees oma blogis."

Olen tähelepanust liigutatud, sest ületasin korvpallurina uudiskünnise esmakordselt küpses keskeas, kuigi varasemast on mul ette näidata Rakvere rajooni meistritiitel ja Balti parlamentide meistritiitel. Tähesära paistel ei häiri seegi, et Kroonika meie kaotusvalu Kohilas 10 punkti võrra suurendas.

Eilne Kroonika aitas leevendada ka kogu Riigikogu korvpallimeeskonna kaotusvalu pärast järjekordset lüüasaamist rahvusooperi Estonia meeskonnalt tulemusega 65:79. Seisult 44-39 spurtisid vastased kolmanda veerandaja alguses 19-4! Sinna suuresti mäng ka läks, kuigi suutsime 4 minutit enne lõppu vähendada vahe jälle 4 punktiliseks, aga siis oli jaks otsas ning mina 5 veaga pingil.

Isiklikult pean tunnustama Priit Volmerit, kelle vastu jäin hätta nii kaitses kui rünnakul. Estonia bass tõestas, et laulda oskab Eestis iga mees, aga korvpalli mängida vähesed. (Vabandavalt - mängisin jäigalt fikseeritud näpuga.)

Estonia solistidest eredamalt säras eile lavalaudadel Jüri Ratas, kes loopis oma selle hooaja rekordilised 39 punkti. Salarelvana saatsime Estonia vastu väljakule Riigikogu koosseisus debüüdi teinud Margus Tsahkna, kes on paljude arvates mõnede põlvkondade seas palju tuntum laulumees kui Estonia ööbikud. Aga ei aidanud meid Marguse hea mäng ega vanameister Ignar Fjuki väärt vahetusmäng. Muidugi tundsime valusat puudust rahvusooperi nõukogu liikmest Indrek Saarest, kelle kaasamäng häirinuks vastaseid juba psüühiliselt tugevasti.

Ilusat korvpalliõhtut ilmestasid arvukad Estonia fännid eesotsas Luciano Pavarottiks ja teisteks kuulsateks tenoriteks grimeeritud tegelastega. Ainsaks tõrvatilgaks meepotti oli Estonia direktori Aivar Mäe ebasportlik käitumine, kes meie meeskonda pidevalt valjuhäälselt parastas. Papa Carlo kahjurõõmu kärpis ainult meeldetuletus selle kohta, et 2010. aasta riigieelarve pole veel kolmandat lugemist läbinud ning Linnateater võib saada täiendavat eelarvelist toetust mõne Estonia puiesteel asuva teatri arvelt.

No comments: