5.4.09

Riigikogu korvpallitiim võitis kolmandat korda järjest Balti turniiri

Riigikogu korvpallimeeskond võitis reedel Rakveres kolmandat korda järjest Balti Assamblee korvpalliturniiri ning seega ka rändkarika, mille statuudi kohaselt saab kolme järjestikuse turniiri võitja.

Turniir läks meil üle kivide ja kändude, sest alahindasime avakohtumises Leedu meeskonda ja läksime neid lööma üleväljapressinguga. Pärast esimest ehmatust said leedulased kiirrünnakutest mitu lihtsat korvi, oma mängu käima ning püsisid erinevalt eelmistest aastatest lõpuminutiteni mängus. 20-minutilise mängu skoor 44:35 ei näita meeskondade tegelikku tasemevahet, vaid eestlaste liigset enesekindlust.

Läti meeskonna vastu alustasime teise koosseisuga, kuna lätlased on viimastel aastatel autsaiderid olnud. Ei aidanud Lätit tänavu seegi, et nende Seimi tugevdati koguni kahe ministriga - paltsile jooksid tervishoiuminister Ivars Eglitis ning sotsiaalminister Uldis Augulis.
Eestlaste jõud käis lõunanaabritest üle tulemusega Läti 31:17.

Meie meeskonna tänavune algviisik oli Jüri Ratas, Indrek Saar, Hannes Rumm, Ott Lumi ja Kalvi Kõva. Pingilt tõusid Peep Aru, Kalle Laanet, Marko Mihkelson, Leino Mägi ja Eiki Nestor. Balti parlamentide sümboolsesse meeskonda valisid Rakvere korvpallispetsid eesotsas Andres Sõbraga eestlastest Ott Lumi, Indrek Saare ja Eiki Nestori. Nagu eelnevast näha, on Riigikogu fraktsioonidest korvpallis kõige tugevamad sotsiaaldemokraadid.

No comments: