1.5.10

Talgutasime uue Heltermaa mahepoe juures

Talgutasime täna terve perega Hiiumaal kohe Heltermaa sadama kõrval asuva raudkividest hoone juures, mida teavad kõik need kümned tuhanded inimesed, kes on vähemalt viimasel sajandil sadamasse saabunud. Kui sadamast saarele sõites paremat kätt jääv tühi maja esimese hooga lugejale kohe silme ette ei kerki, siis selle ees juba aastaid asuv roheline Land Roveri jeep, mis reklaaamib Kassari ratsamatkasid, kohe kindlasti.

Heltermaalt lõunasse jääva Sarve poolsaare ja Sarve küla elanikud Heli ja Kalle kutsusid selle vana maja ümbrust korrastama, sest nad avavad seal 20. mail mahe- ja kingitustepoe, mis pakub inimestele ainult looduslike ja Hiiumaal käsitsi valminud tooteid. Mõned näited sortimendist - käsitsi valmistatud puumööbel, hiiu rahvusmustrites kalossid, Heli enda keedetud seebid, puuskulptuurid, kohalik õunamahl jne.

Talgutamise abil sai hoone ümbrus puhtaks aastatega kogunenud sodist.

Igatahes on nüüd suvistel praamiootajatel Heltermaal tükk maad huvitavam Leedo õnnistust oodates aega parajaks teha ning soovitan ka kõigil madrilt saabujatel laevalt tulles korraks uuest poest läbi astuda.

No comments: