18.5.10

Estonia säästuaja luikede järv ja väiksemaks hööveldatud eelarve

Täna hööveldas rahvusooper Estonia Riigikogu lossi hoovis oma järgmise aasta eelarvet ise tublisti väiksemaks. Muusikaline eelarvekärbe nägi välja nii, et kui Rauno Elp laulis Gershwini tuntud viisil "mul taskud on täis tühjust ja tühjust mul taskud on täis", siis hööveldas üks lavatööline jõuliselt lauda, millele oli kirjutatud "Estonia eelarve".

Veel karmima nalja tegi Estonia järgmises numbris, kus pärast tänaste balletiartistide luikede tantsu tuli lavale "kärbete järgne variant". Selle kvarteti koosseis oli veel võimsam eesotsas Tiiu Randviiru ja teiste möödund kümnendite staaridega, aga mis seal salata, eks olnud nende vorm veidi väsinum. Seetõttu ei tõusnud luiged väga varvastele ning võtsid etteaste ajal teatraalselt tablette.

Carabas Barabas ehk direktor Aivar Mäe avaldas küll seepeale lootust, et järgmine kord kohtub Estonia Riigikoguga järgmise aasta eelarve arutelul, aga vaadates nii Riigikogu kui Estonia kolleegide tormilist reaktsiooni säästu-luikede-järvele, pole ma üldse kindel, et see sügisel teatri ametlikku kavva ei lähe.

No comments: