5.2.10

Ärge muretsega kodulaenu intressitagastuse pärast...

Reformierakondlasest sotsiaalminister Hanno Pevkur ütles telesaates „Värske Ekspress“ riigikogulase Hannes Rummiga väideldes, et ei kavatse kodulaenu võtnud inimeste õigustatud ootusi petta.

Hannes Rumm ütles Reformierakonna välja käidud kodulaenude intessitagastuse kaotamise plaani kommenteerides, et oli aeg, kui pangad ei lasknud inimesi enne välja, kui oli kodulaenu kaela määrinud. „Siis oleks pidanud riik kaasa rääkima. Praegusel hetkel on selge, et omal ajal oleks see olnud õige, aga praegu oleks see äärmiselt vale otsus,“ ütles Rumm.

Reformierakondlasest sotsiaalminister Hanno Pevkur ütles erakonnakaaslase, rahandusminister Ligi mõtte koha, et reaalsemalt käiks see siiski uute laenude võtmisel, ning rakenduks teatud ajahetkest. „Nendel inimestel, kes praegu seda saavad, ei saa seda ära võtta,“ ütles Pevkur.

Ta märkis, et selle plaani juures on palju nüansse, näiteks on praegu tagastuse piir 50 000 krooni, kuid variant on see allapoole tuua. „Need, kes on mõistikult laenanud, nii 2-2,5 miljonit ja vähem, neid see ei puudataks,“ ütles ta.

Ta ei kippunud siiski midagi väga kindlalt väitma ja lõi palli korduvalt rahandusmister Ligi väravasse: „Ma ütlen, et see on rohkem rahandusministri teema. Aga üleöö kindlasti midagi ei juhtu.“Või teine kord: „Sellist eelnõud ei ole olemas. Ma ei tea, milliseid arvutusi on teinud rahandusministeerium.“

Saatekülalised nentisid, et praegu pole seadust, millega riik saaks hätta sattunud inimestele appi minna, aga sellist võimalust oleks kindlasti vaja.

Selline on tegijate kokkuvõte eilsest saatelõigust, kahjuks pole sellele võrgus lisatud klippi.

1 comment:

Anonymous said...

Veelkord presidendivalimistest. Ega riigikogu presidenti ei suuda valida. Millest selline enesekindlus, et Ilvesele pole konkurenti. Presidendi valivad meil ju mittekodanike ja vene kodanike häältega valitud valijamehed. Jääb täiesti arusaamatuks miks ei ole riigikogu ikka võtnud menetlusse presidendi otsevalimiste seadust. Rahvahääletusel oleks Ilvese võit tõesti kindel.