27.6.10

Geopoliitiliselt USA kaotusest Gaanale

USA kaotus jalgpalli MM-i kaheksandikfinaalis Gaanale tähendas sõltumata puhtalt sportlikest tulemustest paratamatult seda, et soccer jääb maailma suurimal sporditurul ka järgmiseks neljaks aastaks teiste suurte ameerika spordialade varju, sest nii nõrga tulemusega ei suuda jänki vutimehed niikuinii tähelepanu ja sellega kaasneva reklaamiraha pärast võistelda pesapallurite, ameerika jalgpallurite, korvpallurite ega hokimängijatega.

Kindlasti oli just turunduslikel põhjustel USA 1:2 kaotus Gaanale väga nukker tulemus FIFA jaoks, mis on aastakümneid põdenud põhjusel, et kogu muu maailma populaarseim spordiala ei pääse USA-s üldse pildile. Ja väga väikseks lohutuseks on FIFA globaalset jalgpalli ülemvõimu edendavatele tegelastele teadmine, et USA kaotus oli ainsaks heaks uudiseks tänavusel MM-il peaaegu täielikult läbi kukkunud Aafrika meeskondade pöidlahoidjatele.

Märgiliselt võib ainult 23 miljoni elanikuga Gaana küll esindada kogu 1 miljardi elanikuga Aafrika kontinenti, aga üleilmselt mainekuselt ega raha teenimise võimaluselt ei anna tervet seda maailmajagu võrreldagi näiliselt ainult 300 miljoni elanikuga USA-ga.

Enamuse eestlaste jaoks aga lõppes eilne mäng ilmselt meeldiva tulemusega, sest ootuspärane favoriit Koljat kaotas vastu ootusi väikesele Taavetile. Luues meile tulevikuks õhkõrna lootuse, et miks ei võiks siis ka Kalevite kangel maal sündinud jalg ükskord ometi tõusta väravalööjate nimekirja maailmameistrivõistluste finaalturniiril!

2 comments:

Anonymous said...

Gaana ja Eesti jalgpalli ei saa võrrelda. Sloveenia või Slovakkiaga ehk jah.

Anonymous said...

Paraku on soccer USAs hetkel ülipopulaarne ning aina kogub populaarsust. Vt palju seal staadionitel inimesi käib ja võrdle nii mõnegi euroopa riigiga... Seega see kaotus ei tähendanud muhvigi :)