27.6.10

Kaks küsimust Mnemoturniirile

Tänane Mnemoturniir esitas tarkadele meestele vastamiseks muuhulgas ka kaks minu küsimust.

1. Eesti päritolu Juri Hugo poeg Reiljan töötab Venemaa regionaalarengu ministeeriumis ministri asetäitjana. Ta on sündinud 1964. aastal Krasnodari krais ning lõpetanud sõjaväelise kõrgema ehituskooli. Enne ministri asetäitjaks saamist töötas ta mitmes riigiettevõtetes nagu näiteks Armstroi. Millise valdkonna eest Reiljan regionaalarengu ministeeriumis vastutab? Vihjeks niipalju, et tema töövaldkond on pälvinud tähelepanu nii Eestis kui kogu maailmas.

2. Režissöör Valentin Kuik nimetas ühes intervjuus oma parimaks mängufilmiks „Teaduse ohvrit“, mis valmis Tallinnfilmis 1981. aastal toonase Kesktelevisiooni tellimusel venekeelsena serbia kirjaniku Branislav Nusici romaani alusel. Filmi teeb eripäraseks see, et üht peaosalist mängis seal professionaalse näitleja asemel hoopis üks tänini hoopis teisest valdkonnast tuntud kultuuritegelane. Kes?

Esimesele küsimusele vastas Hardo Aasmäe lennult õigesti, aga teine küsimus pani targad mehed pikalt pead murdma ja väga erinevaid nimesid välja pakkuma.

Õige vastus esimesele küsimusele on: Juri Reiljan juhib Venemaa regionaalarengu ministeeriumis osakonda, mis vastutab tema sünnilinnas Sotšhis toimuvate taliolümpiamängude ehitiste õigeaegse valmimise eest. Serbia ainelises filmis mängis üht keskset osa aga kirjanik Mihkel Mutt.

See teine küsimus tõi mulle ka tänase saate auhinnaraamatu.

No comments: