1.6.10

Riigikogu kossumeeskond lõpetas hooaja ilusa võiduga Raplas

Riigikogu korvpallimeeskond lõpetas tänavuse hooaja ilusa võiduga Raplamaa omavalitsejate üle tulemusega 90:80.

Meie meeskonna skoori eest hoolitsesid tavapäraselt põhiliselt Jüri Ratas ja Indrek Saar, kes lammutasid vastaste kaitset vastavalt kiirrünnakutega ning tabavate keskpositsioonivisetega. Indrek tegi suurepärase esituse ka kaitses, kus ta võttis korralalikult kinni 2-meetrise vastaste keskmängija Mihkel Itali, kes veel mõni aasta tagasi mängis Eesti kõrgliigas.

Mul endal oli eriti heameel selle üle, et seisul 84:80, kui vastased olid 2 minutit enne lõppu tagasi mänginud meie 12-punktilise eduseisu, panin sisse mõlemad vabavisked eduseisuks 86:80. Üldse oli meil uues Rapla Sadolini hallis raske mängida 12-liikmelise vastasmeeskonnaga, kuna meil oli vaid 2 vahetusmeest. Taaskord aitas Riigikogu meeskonna rasketest hetkedest üle meeskonnavaim, mis lõi viimati välja meie võidumängudes Balti liigas. Platsil käisid veel Kalvi Kõva, Kalle Laanet, ning Riho Kangur ja Peep Pillak Riigikogu kantseleist.

Rõõm kordaläinud hooajast oli nii suur, et põgusal tagasiteel Raplast lauldi bussis Jüri Ratase palvel ning Indrek Saare eestlaulmisel ainult isamaalisi laule.

2 comments:

Asjadest said...

Tere,

mul on Teile (kui sotsiaaldemokraadile)küsimus, mis ei lase mul magada ega anna rahu.

Millisele statistikale toetudes tegi SDE Relvaseadusesse järgmise parandusettepaneku (tsiteerin):

4.Täiendada eelnõu uue punktiga 3 järgmises sõnastuses:
„3) paragrahv 28 lõige 1 punkt 3 tunnistatakse kehtetuks.”.
Põhjendus: Relva omamine füüsilise isiku poolt tema enda ja tema vara kaitseks ei suurenda turvalisust, vaid tekitab oluliselt suurema riski nii füüsilisele isikule endale kui ka tema lähikonnas asuvatele inimestele.

Kodanike turvalisuse tagamine on riigi ning omavalitsuse ülesanne. Praegu kehtiv säte relvaseaduses loob olukorra, kus selle ülesande võib delegeerida füüsilisele isikule endale. Sellist seadusandlikku loogikat ei toeta ei põhiseadus
(vt. Ps § 13, § 26) ega ka teised Eesti Vabariigis täna kehtivad seadused. Põhiseaduse loogika järgi võib iga Eesti kodanik omaalgatuslikku vastupanu osutada vaid neil juhtudel, kui tegemist on põhiseadusliku korra vägivaldse muutmisega (Ps § 54).

Sotsiaaldemokraatliku Erakonna fraktsioon

Asjadest said...

Ma ikka ootan.