7.12.09

Jüri Ratas tekitas Keskerakonnas suure intriigi

Laupäevasel Keskerakonna kongressil tekitas suure intriigi Jüri Ratas, kes kogus juhatuse liikmete valimistel 967 häält, ehk täiesti võrreldava tulemuse 1296 häälega erakonna esimeheks valitud Edgar Savisaarega.

Ratase ja Savisaare valimistulemused on seejuures omavahel hästi võrreldavad: ainsana partei esimeheks kandideerinud Savisaar sai 1373 kehtiva sedeliga 1296 häält. Ratas sai koguni 41 kandidaadiga juhatusse kandideerides 1382 kehtiva sedeliga hääletusel 967 häält. (vt www.keskerakond.ee)

See tähendab, et hoolimata väga tihedast konkurentsist tugevate kolleegidega kogus Ratas kolmveerandi keskerakondlaste toetuse. (Võrdluseks niipalju, et partei juhatusest jäi välja isegi Vilja Savisaar!)

Tekib intrigeerib küsimus - mis saanuks siis, kui Jüri Ratas oleks võtnud nõuks Savisaare vastu erakonna esimeheks kandideerida?

Tänavu oleks Ratas selles konkurentsis kindlasti, aga väärika tulemusega kaotanud, aga kui Keskerakond lõpetab 2011. aastal Riigikogu valimiste järel jälle hea tulemusega opositsioonis, siis on Savisaarel kahe aasta pärast toimuval kongressil juba väga ohtlik konkurent.

P.S. Halvaks tavaks on see, et meie ajakirjandus ei viitsi või ei oska erakondade üldkogudel toimuvatel hääletustel selgelt välja joonistuvaid sisemisi jõujooni näha.

3 comments:

Margus Järv said...

no ma ei tea, see on ikka väljaimetud võrdlus... taavi aas 849 häälega on ratasele lähemal, kui ratas oma häältega savisaarele

Margus Järv said...

ja vitsuri 1003 häält lööb ratase hoopis põlvili

Hannes Rumm said...

Kulla graafik, vaata palun ikka võrreldavaid hääli Keski sisevalimistest, siis on pilt selgem.