18.10.08

Tšapajev ja Petka soovivad Eesti kodakondsust

Sissejuhatuseks järgnevale anekdoodile legendaarsetest vene nõukogude anekdoodikangelastest Tšapajevist ja Petkast niipalju, et panen selle nalja kirja mitte ainult selleks, et talletada uuemat Ida-Virumaa folkloori. Selle loo jutustas äsja mõnele Riigikogu liikmele üks Ida-Virumaa juhte sooviga tõestada, et sealsete venelaste identiteet on hoopis mitmepalgelisem, kui see Tallinnast paistab.

Anekdoot ise on selline:

Eesti Vabariigis võetakse vastu seadus, et igale välismaalasele, kel õnnestub ronida Pika Hermanni torni ja puudutada seal lehvivat sinimustvalget lippu, antakse automaatselt Eest kodakondsus.

Venemaa viletsast elust tüdinud Tšapajev ja Petka otsustavad seda uudist kuuldes Eestisse elama asuda. Mehed ületavad illegaalselt Narva jõe, hiilivad kõrvalisi teid pidi Tallinnasse ning ronivad ööpimeduse varjus Pika Hermanni torni.

Ent torn tipus asuv lipuvarras on nii kõrge, et lipukangani ulatumiseks peab üks mees teise kukile võtma. Tšapajev käsutab Petka endale pukki tegema, küünitab lipuni ja saabki automaatselt Eesti kodanikuks.

Nüüd palub Petka: "Vassili Ivanõtš, upitage teie nüüd mind lipuni!"

Vastuseks käratab Tšapajev tugeva vene aktsendiga eesti keeles: "Kurradi venelane, kuhu sa ronid!"

No comments: