15.10.08

Igavat põhjamaist Tallinna oodates

Üks ajutiselt Stockholmis elav peretuttav kirjeldas suvel oma olmemuresid. Tema korteriühistu lasi kolmekümnendatel aastatel ehitatud kortermajas välja vahetada kõik torud. Mõistagi tekitas nii suur töö palju tüli ja tolmu.

Ent see Eesti pere ja nende naabrid tegid oma suvised plaanid remondigraafikut arvestades, mis riputati iga korteri ukse kõrvale. Iga töömees pani sinna kirja oma töö lõpuaja ning kinnitas selle allkirjaga.

Vastuseks kirjeldasin tuttavale, kuidas käib kauaoodatud kanalisatsiooni rajamine Nõmmele. Kevadel andis linnaosavalitsus teada, et oktoobriks on meie asum kanaliseeritud. Millal täpselt mingi tänavajupp üles kaevatakse, nõmmelased teada ei saanud. Muidugi tahtnuks inimesed suvist puhkust kavandada ajale, kui kodutänav on üles kaevatud. Muidugi tahtnuks inimesed suuremaid töid oma aias ja majas kavandada ajale, mil tänav on autoga läbitav. Ent erinevalt Stockholmi erafirmast linnavalitsus ja Tallinna Vesi nõmmelastele sellist luksust ei lubanud.

Õnneks on naabrimees ehitaja ning ta küsitles visalt ümberkaudsetel tänavatel töötavaid brigaade. Ainult tänu temale saime mais teada, et juunis ei juhtu midagi. Juunis saime teada, et juulis ei juhtu ka midagi. Augustis teatas naabrimees viimaks, et septembris läheb töö lõpuks lahti.

Elavaid klassikuid tsiteerides jääb vaid õhata, et kunagi tahaksid ka tallinlased elada sellises igavas põhjamaises linnas nagu Stockholm.

See artikkel ilmus ka tänases Tallinna Linnalehes.

No comments: