6.2.08

Palju õnne, Marina!

Südame teeb soojaks presidendi otsus autasustada Riigivapi III klassi teenetemärgiga Eesti suursaadikut Moskvas Marina Kaljuranda.

Marina teenis selle tunnustuse kuhjaga ära mullu, mil ta esindas aprillikriisi järel Eesti riiki Moskvas ning ülemaailmses meediapildis nii äärmuslikus olukorras, kuhu ükski suursaadik mistahes maalt mistahes asukohamaal tavaliselt kunagi ei sattu.

Marina rahu ja meelekindlus sel hetkel oli imetlusväärne! Mul on tagantjärele heameel, et saatsin Marinale tol ajal e-kirja ning ta tänas mind vastuses toetuse eest raskel hetkel.

Marina Kaljurand on varem pälvinud Eesti riigi tunnustuse oma töö eest meie pääsemisel Euroopa Liitu Valgetähe III klassi teenetemärgiga. Nüüd aga tegi Marina midagi sellist, millele Eesti dipolmaatilises ajaloos on raske võrdväärset saavutust leida. Seega tegi president - kes on ise endine diplomaat - otsuse tunnustada diplomaati tavalisest kõrgema tasemega teenetemärgiga igati õigustatult. Marina tegi mullu suurepärast tööd ootamatus olukorras, kus tema enda turvalisus polnud tagatud.

Suur aitäh Sulle, Marina, suurepärase töö eest Eesti heaks!

1 comment:

Anonymous said...

mis on selle postituse mõte? kaljuranna-hosianna?

mida ta siis tegi? oli lihtsalt oma kohal, nagu tuletõrjuja põlengu ajal või politseinik märatsejat kinni nabides.

midagi rohkemat on selle kiidukampaania taga. kaljurand valmistub poliitikasse tulema?