10.5.09

Eurodebatt lõppes tulemusega 7:6 valitavate kasuks

Reede õhtul Tallinna Ülikooli Haapsalu kolledzis toimunud europarlamendi valimiste debatt lõppes tulemusega 7:6 valitavate kasuks ja valijate kahjuks.

Nimelt esines debatil 7 inimest, kes esindasid europarlamenti kandideerivaid erakondi, ning 6 kuulajat. Kindlasti ei näita nii nutune tulemus väikest huvi europarlamendi valimiste vastu, vaid hoopis seda, kuidas euroliidu raha Eestis mõnikord küll ära kasutatakse, kuid täiesti ebaefektiivselt.

Eesti Üliõpilaskondade Liit sai noortele suunatud debattide korraldamiseks euroliidult kopsaka summa ning ilmselt pärast raha pangaarvele laekumist tudengite esindusorganisatsiooni huvi debati korraldamise vastu ka lõppes. Ei Haapsalus ega kuuldavasti ka varasematel debattidel teistes linnades tehtud aruteludele korralikku reklaami ning debati toimumise aeg oli kõike muud kui kuulaja-sõbralik.

Debatt ise oli muuseas päris sisukas, loodetavasti veenduvad selles lähipäevil Lääne Elu lugejad.

1 comment:

Kajar said...

Ma ise muidugi ei tea, kuidas konkreetse debati reklaam jne käis, aga oma kogemustest avalike debattide korraldamisega Eesti Väitlusseltsile võin öelda, et ega ühele avalikule väitlusele ka tugeva - ja muidugi pole MTÜdel kunagi selliseid ressursse nagu, no näiteks ELiga liitumise kampaanial - kampaaniaga kuulajaid liiga lihtne leida ei ole. See on natuke samamoodi nagu foorumi saatega - pead suur huviline olema et veel pärast tööaega seda jälgida. Debatil on lisaks kohaletulemise vaev. Selles mõttes respekt organisatsioonidele, kes ikkagi debatte korraldavad, ja muidugi esinejatele, kes sinna kohale soostuvad minema.

Samas ma saan aru, et esinejatele on selline asi selgelt ebaefektiivne ajakasutus. Ehk võiks soovitada kõigile debatikorraldajatele üritus mingil viisil - heli või videona - üles võtta ja hiljem kusagile riputada. Veel 6 vaatajat see vast ikka leiaks:).