10.3.09

Siim Kallas ei taha Igor Gräzinit europarlamenti

Euroopa Komisjoni asepresident Siim Kallas tegi täna europarlamendivalimiste teemal ilusa avalduse, milles ta soovitab erakonnakaaslastel oma vana võitluskaaslast Igor Gräzinit Brüsselisse mitte saata.

Kallas kirjutas oma erakonnakaaslastele nii: "Europarlamendi saadik peab olema veendunud Euroopa ideaalides, peab, toetudes meie oma ajaloo tundmisele, uskuma Euroopa rahvaste ühendusse ja olema euroopameelne. Sellest lähtudes on võimalik teha rasket tööd Euroopa ettevõtmise parandamisel, arendamisel ja puuduste kõrvaldamisel."

Igor Gräzinile on Reformierakonna poliittehnoloogid plaaninud partei valimisnimekirjas kõrge koha, et tema abil võita endale Eesti eurovastaste hääli.

On heameel, et päevapoliitikast distantseerunud Kallas pole partei peakorteriga sama meelt, sest Igor Gräzin on Eesti tuntuim eurovastane, kes ei usu Euroopa rahvaste ühendusse ega ole euroopameelne. Kõige ilmekamalt väljendas Gräzin oma suhtumist EL-i enne 2003. aastal toimunud rahvahääletust SL Õhtulehes ilmunud artiklites, kus ta tõmbas võrdusmärgi N Liidu ja Euroliidu vahele.

No comments: