27.12.08

Mida head tõi lõppev aasta?

Täna Kuku raadio Keskpäevatunnis Hans H. Luige ja Rein Kilgiga lõppevale aastale tagasi vaadates tahtsime kindlasti välja tuua neid häid asju, mis meile 2008. aastal osaks said. Tahtsime kõige paremat, aga läks nagu alati - enamus saatest kulus karmi kriitika tegemise ning maailma parandamise peale.

Saate lõpuotsas väikse ülevaate siiski tehtud saime. Rein tõi esile selle, et inimeste vastastikune hoolivus ja sidusus on kasvanud. Esmalt viitas Kilk tänavusele Jõulutunneli saatele, kus majandusraskustest hoolimata taas rekordsumma abiraha kokku saadi. Teisalt aitas Reinul selle meeldiva järelduseni jõuda isiklik kogemus sellest, kuidas lumme kinni jäänud autojuhile Tartumaal järjepanu - ja seda suisa abi palumata - lihtsalt heast südamest appi tuldi.

Mina kinnitasin Reinu kogemust, sest jõululaupäeva eel Põhja-Eesti Regionaalhaigla verekeskuses verd loovutades nägin seal meeldivalt palju doonoreid. Tänu tegevusele Eesti Doonorite Seltsi juhatuses tean sedagi, et vereloovutajate arv on meil viimastel aastatel kasvanud. Kuigi Põhjamaade tasemeni on meil veel pikk tee minna.

Hans H. Luik omalt poolt oli jõuludeaegset jõudeaega kasutanud selleks, et välja otsida rõõmustav statistika, mille kohaselt liiklus- ja tuleõnnetustes hukkunud inimeste arv on meil tänavu järsult vähenenud. Vähenenud on ka HI-viirusesse nakatunute arv. Tõsi, nende viimaste faktide edastamiseks tuli saate lõpus piirduda juba päris telegrammstiiliga, aga ega see meeldivaid numbreid olematuks tee.

Kindlasti jäi meie loetelu lubamatult lühikeseks, loodame, et raskel ajal leiab ka muu meedia üles mõned sellised sõnumid, mis inimestesse eneseusku ja elurõõmu sisendavad.

Huvilised saavad tänast Keskpäevatunni saadet täies ilus ja inetuses kuulata mõistagi Kuku raadio koduleheküljelt.

No comments: