27.3.08

Teised meist ehk Kesknädal Rummust

Legendaarne briti peaminister Margareth Thatcher alustas oma hommikuid kunagise kompartei ajalehe Morning Star lugemisega, sest kommunistide tige sõim tegi terveks päevaks tuju heaks.

Ma pole Kesknädala püsilugeja, aga olin seda enam meelitatutud avastades täna sealt lehest ühe minu tagasihoidlikku isikut väärtustava artikli. Õiglase uhkusega kopeerin selle ka oma blogisse. Kommentaarideta, täies ilus.

Sots Rumm istub kolmel toolil

26. märts 2008

Kesknädala lugeja hr Andresen tahab teada, miks Riigikogu liige Hannes Rumm (SDE) jätkab tegutsemist kolmes vastandlikus rollis – poliitiku, ajakirjaniku ja suhtekorraldajana?

17. märtsil alustas ta taas Kuku raadios saate „Pressiklubi“ juhtimist. Samuti jätkab aktiivset tegutsemist Rummi suhtekorraldusfirma MediaFocus. Selline huvikonfliktide pidev sõlmimine iseenda kasuks on Rummile omane juba aastaid. Demokraatlikus ühiskonnas peaks ajakirjanikuamet olema selgesti lahutatud poliitikurollist – need on lihtsalt sedavõrd vastandlikud. Samuti on vastastikku teravas konfliktis ajakirjaniku ja suhtekorraldaja amet. Kas keegi on kuulnud Rummi kommentaare oma tegevuse kohta? Või on keegi kuulnud, et Rummilt oleks seda küsitud?

Lisada võib, et toole, millel istub Rumm, on rohkemgi. KalevSpordis on ta samuti saatejuht. Abikaasa Maris Jesse kaudu puutub ta otseselt kokku haigekassandusega (küsimus laiale ringile: kas proua Jesse oleks selle koha saanud, kui ta poleks Rummu abikaasa?). Ja kuna proua Jesse kuulub Reformierakonda, siis põhjendab see osaliseltki, miks on silmatorkavalt hea suhe sotsidel ja oravatel. Sest SDE kui Eesti ainsad „vasakpoolsed“ ei ole ju midagi muud kui Reformi poolt kodustatud sotsiaaldemokraadid. Kuna normaalset vasakpoolsust Eestis ei ole, siis sotside nurrulöömine Reformi kaisus välistabki Eestis igasuguse tasakaalukama ja sotsiaalsema arengu.

http://www.kesknadal.ee/est/uudised?id=10035

1 comment:

Muidumeez said...

Polnud selle lehe saiti tükk aeg külastanud ja oh üllatust, nad on uue lehega hakkama saanud!
Aga sisust. Lisaks hr. Rummi-teemalisele vahvale postitusele oli seal veel ääretult lahedat lugemist alates hr. Savisaare juhtlooga, siis meeldis mulle veel see "Selg sirgu, Mihkel Kärmas!", loomulikult "Mart Viisitamm: Umbusaldajate usaldusväärsusest" ning teised vahvad artiklid. Peaks vist seda lehte pidevamalt lugema hakkama, sest Kesknädal ilmub kord nädalas, Pikker aga omal ajal vaid kord kuus.