23.7.07

Kes sunnib Saaremaa Laevakompanii tiigrihüppele?

Viimasel nädalal on praamijärjekorrad Hiiumaa ja mandri vahel olnud aukartustäratavalt pikad isegi äripäeviti, mis siis veel nädalavahetusest rääkida. Ent sajad tujutult 3-4 tundi praamijärjekorras ootavad inimesed ei saa välja võtta sülearvutit, et Heltermaal või Rohukülas wifi abil mõttetult kuluvat aega töö tegemiseks või meelelahutamiseks kasutada.

Sel suvel on Hiiumaal igas endast lugupidavas väikses suvekohvikus wifi olema, aga paraku ei paku sellist enesestmõistetavat teenust oma reisijatele monopoolne suurfirma Saaremaa Laevakompanii. See näitab selgelt laevafirma üleolevat suhtumist reisijatesse - meeldib või ei meeldi, meiega sõidad niikuinii. Väiksed kohvikupidajad seevastu teavad, et wifi abil õnnestub kliente ligi meelitada.

Muidugi pole seis parem ka Laevakompanii praamidel. Suvitajate jaoks on interneti puudumine lihtsalt ühekordne mure, aga mõelge nende hiidlaste peale, kes Tallinna vahet sõites igal aastal sadu tunde praamidel veedavad. Wifi kasutamine pooleteisttunnise laevasõidu ajal annaks paljudele neist võimaluse tüütut sõiduaega tõhusalt ära kasutada.

Kuuldavasti külastab president Ilves augusti alguses Hiiumaad. Ehk kasutab ta oma autoriteeti ja käivitab üle 10 aasta pärast Eesti koolide arvutiseerimise kava välja pakkumist ka Saaremaa Laevakompanii aluste ja sadamate internetiseerimise projekti?

4 comments:

Pille said...

Oh jah. Meil õnnestus eile õhtul 7 tundi praamisabas seista. Eriti pahuraks tegi asjaolu, et 10. juulil pileteid broneerides näitas pühapäevaseks viimaseks praamiks 22.30, paari päeva pärast tekkis graafikusse aga kesköine lisapraam, millele oli võimalik ka broneeringuid teha. Üsna ebaõiglane varem piletid ära ostnud reisijate suhtes:( Tiigrihüpe oleks muidugi tore, aga ka wifiga on see olukord tobe ja nüristav. Meist vaid paar autot tagapool olid ühed diplomaadid koeraga. Ei oska arvatagi, mis mulje nendele Eesti reisikorraldusest jääb!!
No vähemalt folgil ja käsitöölaadal oli tore, ilmselt ka teie perel :)

Urmas said...

Tulin täna St. Olaga Hiiumaale, tasuta wifi oli laevas olemas, ja kõige aeglasem polnudki. Kuid üldiselt, viimasel ajal on mobiilifirmad interneti hindasid meeldivalt alandanud, pakuvad kõikvõimalikke pakette, nii et minu arvates on nett üle mobiili (EDGE ja 3G levialas) wifi-le väga arvestatav alternatiiv. Eriti kui bluetoothiga 3,5G telefon on.

Mart Moppel said...

Tõepoolest! St. Ola ahtribaaris on tõepoolest võrk levimas ja kasutatav. Ofelia ahtribaaris on ka Laevanet levimas, aga baaridaam ütles, et see on parooli all ja keegi ei tea seda. Võibolla on see mingi kapteni eraasi.
Ehk tiiger on hüpanud ja juba ära jooksnud.

Urmas said...

Noh jah, 27.07 hommikul see Wifi St Olas enam ei tööta, võtab ühenduse üles, aga mitte bittigi ei liigu.

Lihtsalt infoks.