30.7.07

Aidake palun verd imeda!

Suvel tahavad kõik sinu verd. Meie vähemalt enne küsime. See kõlab nagu mõne viisaka vampiiriühenduse pöördumine inimeste poole, kas pole? Ülekantud tähenduses võib vereimejateks pidada ka näiteks maksuametit või panka.

Nii algab tänases Postimehes Maili Kanguri vaimukas kolumn, mis kiidab Eesti Doonorite Seltsi hea reklaamikampaania eest. Doonorite Seltsi liikmena tänan komplimendi eest!

Veel suurem heameel on sellest, et kampaaniat, mille 2-3 inimesega ise põlve otsas välja mõtlesime, on lahkelt ja täiesti tasuta toetanud paljud sotsiaalselt vastutustundlikud ettevõtted: AS Tere, Ajakirjade Kirjastus, Eesti Energia, ajakiri Kodutohter ja viimasena SL Õhtuleht. Tuhat tänu kõigile toetajatele!

Ja palve kõigile ettevõtetele, kel samuti on soovi ja võimalust anda meie kampaaniale kasutamiseks oma kommunikatsioonivahendeid, toote pakendeid vms - aidake meil palun oma abiga kampaaniat "pikendada".

Ajastasime tänavuse kampaania alguse suveks, sest südasuvel on doonoreid puhkuste tõttu tavaliselt kõige vähem. Eelmisel aastal käis juunis Põhja-Eesti Verekeskuses kokku 2352 doonorit. Juulis aga ainult 1971. Seetõttu kasutatakse esimestes reklaamides sääski kui Eesti kõige (kuri)kuulsamaid vereimejaid.

Augustis ja septembris doonorite arv tavaliselt suureneb, ent siis suureneb ka haiglate verevajadus, sest taas algavad plaanilised operatsioonid. Ja kuna doonoreid on Eestis märksa vähem kui näiteks Põhjamaades, siis on meie haiglad peaaegu aastaringselt hädas ohtlikult väikeste verevarudega. Nii et ettevõtete abi doonorluse tutvustamisel on enam kui teretulnud ka sügisel. Aidake palun verd imeda!

No comments: