25.7.07

Wifist Hiiu praamidel

Pahandasin osalt ilma asjata selle pärast, et Hiiumaa vahet sõitvatel praamidel pole võimalik wifit kasutada. Vähemalt praamil St Ola on see alates eelmisest nädalast ühes baaris siiski võimalik (ühes kuuldavasti sellepärast, et laevametall korpus tabab levi tõhusalt).

Halb uudis on see, et Saaremaa Laevakompanii, mis pole just kõige väiksem ja vaesem firma, lasi wifi-ühenduse hiidlastel endil poolenisti kinni maksta. Wifi pressisidki laevafirmalt välja hiidlased ise ning maavalitsus ja vallavalitsused klappisid vajaliku summa selleks, et wifi praamile saaks. Sellekski kulus neil omajagu aega, sest hiidlased lubasid wifiks vajaliku raha välja käia juba aasta alguses.

See on hea stiilinäide monopoolse firma hoiakust, sest nt Tallinn-Tartu bussid võistlevad klientide pärast sellega, et luua neile sõidu ajal arvutikasutamiseks üha mugavamaid tingimusi.

2 comments:

Vali Dool said...

Ehk on vastuseis ka sellest tingitud, et kui pööbel omale wifi saab, siis mingil hetkel hakatakse ka kaardimakseid baaridesse nõudma ja sealt edasi ei ole ka maksude maksmiseni enam pikk tee.

Urmas said...

Hästi öeldud. :-) Aga!!!!, mõne kuu eest siiski sain ühel Saaremaale sõitval praamilkaardiga maksta!!! Kahjuks ei mäleta, mis laeva nimi oli.