17.6.07

Aprillikriisi analüüsides, Diplomaati mälestades

Enne Eesti liitumist Euroopa Liiduga väärtustas avalikkus vähe liikmelisusega kaasnevaid julgeolekupoliitilisi aspekte. Aga kui pronksöö järel toetas Euroopa Liit tugevasti Eestit ajal, mil Venemaa meid igati rünnata üritas, tõusis toetus Eesti liikmelisusele rekordilisele 85% tasemele. Kuidas toimus Eesti suhtlus EL-i institutsioonide ja liikmesriikidega aprillikriisi ajal, millised on selle kriisi õppetunnid Eesti jaoks tulevikus?

Sellele küsimusele vastavad homme Eesti Euroopa Liikumise korraldatud seminaril välisministeeriumi poliitikadirektor Aivo Orav, Riigikogu Euroopa asjade komisjoni esimees Marko Mihkelson ning kriisikommunikatsiooni ekspert Hannes Kont.

Ettekannetele järgneb arutelu, kus osalevad teisedki diplomaadid. (Seminari kava leiad siit.)

Seminar on pühendatud eelmisel aastal meie seast lahkunud suursaadik Priit Kolbre mälestusele. Priit Kolbre teeneid Eesti väga edukal liitumisel Euroopa Liiduga on võimatu ülehinnata.

Kuigi tähtaeg "Euroopa juttude" sarjas toimuval seminaril osalemisest teatamiseks kukkus eelmisel reedel, on huvilised oodatud esmaspäeval veidi enne kl 15.00 välisministeeriumi valvelauda näpus isikut tõendav dokument.

6 comments:

Anonymous said...

kolbre pälvis hanneselt suure esitähe - Diplomaat. kas see on viimane sõna, enam sellist au ei jagata? või on see rändauhind? ehk saavad mitu meest seda au kanda?
priit oli tubli ametnik ja teda on sobilik mälestada nagu teisigi, aga Diplomaadi nimetust vääriks ehk vaid Lennart Meri, President.

Hannes Rumm said...

Ei ole Sinuga nõus. Neid Diplomaate on meil kindlasti veel. Kahjuks mitte just liiga palju.

Anonymous said...

tutvusta palun, lähen annan 5 pihku kui märkan. selliseid inimesi on meil vaja.

Anonymous said...

Lisaksin omalt poolt Harri Tiido.

Anonymous said...

Inimesed, kes ei kuulu hr Tiido suursugusesse sõprade ringi, on pidanud nentima diplomaatlisuse ja isegi viisakuse puudumist HT käitumises/suhtluses.
Raadios targutamisel ja suhtluse abiga raskete eesmärkide saavutamisel on vaks vahet.
Samadel põhjustel palun mitte pakkuda Väino Reinartit (kas Brüssel on mingi karistuspataljon sellistele? Malle Talvet ei ole ju ka just inimsõber). Sulev Kannike ei kõlba samal põhjusel. Laidre näib ka vähe ninakas, kuigi rohkem häbelik kui ülbe.
Riina Kionka oli täitsa OK.
Raul Mälk on siiani väga hästi esinenud.
Kuid suur esitäht kuulub ikka vaid Lennart Merele.

Anonymous said...

Nii nagu achtung... omab isiklikku arvamust, pealegi üsna agressiivset, nii on ka minul isiklikult HT-d mitte tundes õigus oma arvamusele.