4.2.07

Super-Gerli ja korsetiga sardell

Tegime alates 1995. aastast koos kolleeg Anvar Samostiga pühapäeva hommikupoolikuti Raadio 2-s saadet „Olukorrast riigis”. Ja mitu head aastat oli see meie privileeg tulla pärast euroviisu võistlust stuudiosse ning olla esimesed lauluvõistluste kommenteerijad. (Muidugi ei jaganud me muusikast muhvigi, aga võistluse tulemustest ja emotsioonidest oskab iga eestlane paar tundi pajatada.)

Muu meedia sai noka lahti teha alles pühapäeva õhtul-esmaspäeva hommikul. Publik pidi piirduma tormilise keskusteluga kodusel diivanil.

Oh aegu ammuseid! Oh vanamoodsat meediat! Nüüd vaatasin huviga, kuidas esimese 10 minutiga pärast eelvooru tulemuste selgumist kogunes Delfis üle 200 ning Postimehe võrguväljaandes üle 100 kommentaari. Kui eurovisiooni-ajakirjanikud homme pärast tormilist aftekat tööpostile jõuavad, on kommijad ja blogijad tänavuse eelvooru ammu ja ammendavalt paika pannud.

Esimesed kommijad jälgisid varužürii esimehe soovitust lauljatele: pange täiega!
· Kas see korsetiga sardell, kellest bänd üle mängis ongi Gerli Padar?
· Super, Gerli, super.
· "Tantsud tähtedega" otsustas. Mis seal ikka, Soome põruma siis!
· Esmakordselt olen õnnelik eesti eurolaulu valiku üle. Üleüldse oli kõva üldrahvalik võistlus.

Sajad tõelised interneti-sõltlased ja eurolaulufännid lasid oma esimese auru kohe interneti-avarustes välja. Olen kõigile oma tuttavatele soovitanud, et kunagi ei tasu lugeda internetist neid kommentaare, mis sinu enda kohta käivad. Loodan, et ka Gerli Padaril on homne päev nii töid ja tegemisi täis, et oma vaimse tervise huvides ta netis ei surfa.

Olen kindel, et viimaste aastate Eesti ebaedus Eurovisioonil ei saa süüdistada geopoliitikat, George Bushi valitsust, juudi panku, kehva tähtede seisu ega marslaste invasiooni. Pärast Eestit on lauluvõistluse võitnud sellised väikesed ääremaad nagu Läti ja Soome, rääkimata vana Euroopa suurimast hirmust Türgist. Ei maksa meelt heita, ükskord me võidame niikuinii! Jälle.

Aga juba tänavuses eurolaulu eelvoorus võitis ETV, mis pakkus suurepärase rahvasõbraliku show, mille kvaliteet oli pöördvõrdeline nende vana-aastaõhtu kavaga. Hea režissööri- ja kunstnikutöö. Head tempokad intervjuud Marko Reikopilt, kellega pidas enam-vähem sammu Maarja. Suurepärased vaheklipid ja –killud. 12 points!

5 comments:

Enari said...

Normaalne jutt. Kõik õige.
mhh, aga mind jubedalt häirib sõna "keskustelu". Eesti keeles ju palju ilusamaid sõnu olemas ja miks meile need tobedad soome keele laenud :bouncing:

Anonymous said...

Ei tea, mulle see ETV show nagu väga ei istunud. Nagu veidi wannabe MTV oli see tehtud.

Kaks lugu oli seal, millele oleksin nõus oma iPodis ruumi tegema: Vanilla Ninja ja Inese omad.

Gerli tundus mulle natuke ülearu pingutatud, kui teatraalset traagikat maha võtta, oleks vast suht normaalne lugu. Sobiks ingliskeelsena mõne Bondi-filmi algusse.

Hannes Rumm said...

Mnjah, eks kõik ETV omasaated on MTV, BBC jm suurte telekanalitega võrreldes sama, mis panna Marko Martin sapaka rolli ja saata Sebastian Loebiga võidu sõitma;)
Aga seekord nad said väheste vahenditega igati hea tulemuse.

Anonymous said...

Sina soovitad tuttavatel kommentaare mitte lugeda. Ise aga tõstad solvangu kohe pealkirja, teades, et koos sinu loetava blogiga jõuab see korsetis sardell palju suurema lugejaskonnani?
Veidi silmakirjalik, kas pole?

Anonymous said...

Eelmisele (anonüümsele): Hannes soovitab Gerlil kommentaare mitte lugeda, sest sellise asja puhul nagu Eurovisioon leiab neid ju alati seinast seina. Maitse asi. See, et Hannes samal ajal sardellinalja esile toob ei ole kohe kindlasti silmakirjalik. Tema sõnumi tuumaks jääb, et "Gerli, hoia kommentaaride lugemisest eemale, isegi Hannes Rummi blogis" :)