18.2.07

Mihkel Kärmas ja keskkriminaalpolitsei

Mihkel Kärmasel ja Pealtnägija saate tegijatel on mitu tunnistajat, kes kinnitavad, et kurikuulus Tallinna linnaametnik Indrek Ahlberg elas aastaid korteris, mis juriidiliselt sai tema omaks alles eelmisel aastal.

See Pikal tänaval asuv korter erastati mullu võileivahinna eest ühele jõukale sundüürnikule, kes on juhtumisi Ahlbergi klassivend. Seejärel sai korter juba kiiresti Ahlbergi omaks.

Enam kui kahtlast tehingut uuris Tallinna linna sisekontroll ja jõudis järeldusele, et nende käed jäävad tõe välja selgitamiseks lühikeseks. Seejärel palus linnapea Jüri Ratas asja kontrollida keskkriminaalpolitseil. Kripo teatas reedel, et kuna kõik otsused Pikk tn 41 korteri erastamisel tehti kollegiaalselt, siis ei sooritanud ka Indrek Ahlberg ametialast kuritegu.

Rääkisin eile Mihkel Kärmasega, kes kinnitas, et Pealtnägija poole politsei täiendava info hankimiseks ei pöördunud. Sellest on tõsiselt kahju, sest näiteks mullu riigi maade vahetamise eest altkäemaksu võtnud Ants Manglusele sai saatuslikuks üks artikkel Eesti Ekspressis, mille põhjal kaitsepolitsei käivitas põhjalikud uurimistoimingud ja tabas kurjategija.

Kui Ahlberg osales korteri erastamisel, milles ta ise oli juba 99. aastal tunnistajate sõnul põhjaliku remondi teinud ja seal aastaid elanud, siis varjas ta ilmselt teiste otsustajate eest oma isiklikku huvi selle konkreetse korteri erastamise suhtes. Võibolla on see järjekordne jokitamine, kus paberite järgi on kõik korras. Aga linnaametniku selline käitumine on eetiliselt nii mäda, et linnavalitsuse teenistuses ta küll enam jätkata ei tohi.

Seepärast paluvad Tallinna linnavolikogu sotsiaaldemokraadid keskkriminaalpolitseil selgitada, kas uurimise käigus pöörati tähelepanu väidetele, et Indrek Ahlberg kasutas Pikk tänav 41 majas asuvat korterit elamispinnana pikki aastaid enne selle ametlikku erastamist. Palume keskkriminaalpolitseil selgitada ka seda, milliseid uurimistoiminguid Pikk tänav 41 asuva korteri erastamisskeemi välja selgitamiseks täpselt kasutati.

6 comments:

Vali Dool said...

Aga kui on selgelt öeldud teile, et grupiviisiline riigivargus ei ole kriminaalne, siis mis teile veel segaseks jäi?

Hannes Rumm said...

Meenutan, et ka Valga linnasekretäri, kes kavandas maksupettusi, tahtis linnapea hiljuti ametisse edasi jätta. Lõpuks siiski tunnistas avalikkuse survel, et kuigi tegu polnud kriminaalse teoga ei saa petturist linnasekretär ametis jätkata. Kas see on väga paha, kui hr Ahlbergiga sama moodi läheb? Või peaks teda linnaametis edasi pidama, et talle uusi erastamisvõimalusi pakkuda?

Oggmonster said...

Jepp, nyyd peaks küll ütlema et jokk off! Viimaks. Sest ka vaikse eestlase valulävi on madal. Ma tean keda ma valin.

Anonymous said...

Koeru vanasõna: "Paha siga, mitu viga: ord on vahur kersnas, siis jälle mihkel kärrmas"

Must said...

Nonii. Minu hääl on antud, nüüd on sinu teha, et see õigesse kohta läks

Anonymous said...

Khm-khm, see et "erastamine" nii käinud on, ei peaks olema mingi imeasi, uurigu Kärmased ja teised kasvõi Nõmme linnaosavalitsuses toimuvat ja toimunud "erastamisi"......Lihtsalt halb hakkab......See on selge siililegi, et asi on segane selle nimetatud Vanalinna korteriga....