14.12.06

Seksikas naisteajakiri ja ootamatu kuulsus

Meeldiv on alustada ajaveebi päeval, mil mind on tabanud ootamatu kuulsus. Isegi Eesti Ekspressi rubriigis Kranaat ilmus täna justiitsminister Rein Langi sarkastiline kiri minu tagasihoidlikule isikule:

„Tänan Hannes, Pean tõdema, et olen üllatunud, saades teada, et oled ametit vahetanud ja hakanud Cosmo müügiagendiks. /.../ Kahjuks ei kuulu ma Sinu poolt turustatava ajakirja lugejate hulka ja seoses sellega ei pea seda vajalikuks ka tellida. Vabanda, kui selle teatega Sinu eelarvesse augu lõin. Edu müügitöös! Tervitades, Rein Lang.”

Veetsin teisipäeval lõbusa õhtupooliku, sest järjest helistasid kümned vanad tuttavad erinevatest riigiametitest ja küsisid kaastundlikult, kas ma ikka ise tean, et minu meiliaadressilt tulnud kirjas pakutakse neile võimalust tellida eriti seksikate naiste ajakirja Cosmo.

Lõbustasin helistajaid vastuseks looga sellest, kuidas tuhandetele ametnikele ja riigiteenistujatele saadetud kirjale haakis reklaamibüroo Vanzetti külge ülemeeliku Cosmo reklaami. Kuidas see neil õnnestus, ei oska reklaamimeistrid isegi tagantjärele öelda.

Nojah, pole halba ilma heata. Tänu rumalale IT-veale ületas iseenesest tõsine kiri uudiskünnise Eesti ajakirjanduse lipulaevades SL Õhtuleht ja Eesti Ekspress. Mõlemad lehed kirjutasid seejuures minu nime õigesti. Mis on väga oluline, sest ütleb ju ameerika kõnekäänd: ükskõik, mida ajalehed sinust kirjutavad, peaasi, et nad su nime õigesti kirja panevad.

Järgmises postituses tutvustan neid 200 vastust, mida ma riigiametnikelt sain. Ja see on juba hoopis teine ja hoopis nukram lugu. Sest nagu vastas üks pensionieas päästetöötaja: „Kas Teil on retsept, kuidas selline litsimaja (vabandust, kuid just seda praegune olukord kõige rohkem meenutab) lõpetada? Minul igatahes ei ole.”

6 comments:

Anu said...

Tore, et blogima hakkasid!
Olen jätkuvalt su suur fänn!:)
/Ja see tänane uudis oli päris naljakas;)/

Eppppp said...

Kas nime õigesti kirjutamise all mõtled ka nime käänamist?
Rumm-Rummi versus Rumm-Rummu.

Hannes Rumm said...

Epp,
Sul on õigus ses mõttes, et traditsiooniliselt käänatakse nime ikka Rumm, Rummu, Rummu.
HR

Anonymous said...

Ütle parem otse, et agentuur keeras käkki aga varasema hea tööga Ilvese kampaanias ei olnud kedagi teist asemele võtta.
Minule see sümbioos Cosmo ja JOKK vahel täitsa meeldis.

Anonymous said...

Bljuõnne netisünnipäevax! Eeldatavasti leidub asiseid mõtteid, mis veebiavarust ei risusta... ;)

vallikas said...

Gutta cavat lapidem non vi sed saepe cadendo.

Jaksu,

Martin