20.12.06

Mida ennustab Igor Mang?

Erinevalt uudistenappuses vaevlevatest konkurentidest on aasta algus Maalehe jaoks kõige ilusam aeg. Siis avaldavad nad läbi mitme numbri tähetark Igor Mangi horoskoobi, mis kasvatab Maalehe trükiarvu alati rekordkõrgustesse. Olen minagi üks kümnetest tuhandetest fännidest, kellele Chevalier Mang ikka ja jälle tõelise elamuse pakub.
Uut annust oodates meenutasin mälu värskendamiseks, mida ennustas Mang varasematel aastatel. 2003. aasta alguses, enne eelmisi Riigikogu valimisi käis ta välja sellise prognoosi: „Kuna lamba-aasta oma iseloomu tõttu soosib selliseid poliitikuid enam kui administraatoreid, pean võimalikuks isegi Edgar Savisaare saamist peaministriks.” Kahju, aga tähed vedasid tarka alt. Ei saanud Savisaarest 2003. aastal peaministrit ega ole saanud tänini.
Uut võimalust ennustas Mang Savisaarele juba järgmisel, 2004. aastal, mil tähed viitasid Res Publica ja Keskerakonna valitsuse loomisele. Täielikku hävingut kuulutas Mang toona Reformierakonnale: „Ka Siim Kallasele ja Reformierakonnale tuleb kõige madalama reitinguga aasta ning on alust arvata, et Reformierakonna uut tõusu enam ei tulegi, sest liberaalse turumajanduse idee kuulub XIX sajandisse. Selle läbilöök Eestis oli tingitud lihtsalt ajaloolisest mahajäämusest.”
Ent Reformierakond ja Siim Kallas osutusid nii sitketeks poisteks, et kavaldasid isegi tähed üle. Siim Kallase lennutas kuri saatus Brüsselisse Euroopa Komisjoni asepresidendiks ning aastake hiljem sai Andrus Ansipist uus peaminister. Kui see pole uus tõus, siis mis see on?
Olin kindel, et vähemalt presidendivalimiste puhul näitasid tähed targale õiget teed. 2006. aastat ette ennustades määratles Mang kõigepealt presidendikandidaatide ringi: „Minu kätte on jõudnud päris palju uusi nimesid, kes võiksid olla presidendikandidaadid: Jüri Engelbrecht, Endel Tulving, Mart Saarma, Peep Sürje, Peeter Tulviste, tuntud poliitikutest Arnold Rüütel, Edgar Savisaar ja Toomas Hendrik Ilves.”
Ent järgnes karm, kuid õiglane hinnang: „Vaadates nende sünniseise, oskan öelda järgmist. Uutest nimedest pole ühelgi presidendinäitajaid./.../ Presidendinäitajaid on nimetatuist ainult kahel: Arnold Rüütel ja Edgar Savisaar.”
Jälle mööda! Sedapuhku mängis tähed üle ilma presidendinäitajateta Toomas Hendrik Ilves.
Olen kindel, et Igor Mangi ande pikaajalise austajana võin omakorda ennustada, mida ennustab tähetark uueks aastaks.
Kindlasti ennustavad tähed, et võib moodustuda uus koalitsioon (see võis juhtuda juba tänavu). Et sisepoliitilised pingeid on haripunktis veebruaris (sest siis keeb valimiskampaania). Nagu ikka, puistavad tähed aastasse 2-3 katastroofi, nii looduslikku kui sõjalist.
Kindlasti näitavad tähed helget tulevikku astroloogi heale sõbrale, geniaalsele missioonitundega inimesele Edgar Savisaarele, kellest võib jälle saada peaminister. Aga kindlasti on ka järgmisel aastal Savisaarel Marsi ja Pluuto või mõne muu planeedi seisud rasked. Siis on pärast ka lollile lugejale kohe selge, miks kõik nii ei läinud, nagu tähed algul näitasid.
Lõpetuseks niipalju, et ootan pikisilmi jõule, sest muretsen väga meie presidendi tervise pärast. Miks? Alles septembris näitasid tähed Igor Mangile, et : „...Ilvesel läheb elu raskeks juba alates 23. novembrist ja kestab jõuludeni, kusjuures ohustatud on ka tervis.”

No comments: