29.12.10

Riigikogu kossumeeskond võitis olümpiavõitjat neljandat korda järjest

Riigikogu kossumeeskonna tänavuseks hooaja tipptulemuseks jäi neljas järjestikune Balti parlamentide meistritiitel, mille puhul tasub eraldi välja tuua, et Läti meeskonnas oli meie vastaseks taas olümpiavõitja, kahekordne OM-hõbe ning 7-kordne maailmameister Ivans Klementjevs.

Kuigi Soulis OM-debüüdi teinud Klementjevs on tänini väga heas füüsilises vormis, pole korvpall siiski aeretamiskuulsuse tugevaim ala. Kahjuks ei õnnestunud ega õnnestugi Riigikogu kossumeestel palliplatsil rammu katsuda Seimi teise spordikuulsusega, 140 kg kaaluva ning viimaselt kahelt OM-ilt raskekaalu tõstmises hõbe- ja pronksmedali võitnud Vadim Stserbatõhhiga. Vene valijaid esindava Üksmeele Keskuse liige Klementjevs valiti mullu sügisel Seimi tagasi, Põllumeeste ja Roheliste liidu esindaja Stserbatõhh enam mitte.

Aga nagu meeskonnakaaslane Riho Kangur kokku luges, siis pidas Riigikogu korvpallimeeskond 2010. aastal 24 mängu, neist 14 erinevatel turniiridel ja kümme sõpruskohtumist. Saime 13 võitu ja 11 kaotust.

Turniiridel võitsime Balti Assamblee karikaturniiri (Leedu 43-31 ja Läti 35-24), samuti Kagu-Eesti omavalitsuste turniir (Põlvaga 38-32 ja Valgaga 36-20). Tallinna Öökorvpalliturniiril tuli 4. koht (üks võit, kolm kaotust) ning Haapsalu Muda Cupil 5. koht (kaks võitu, kaks kaotust). Saaremaa kevadturniiril 4. koht (kaks kaotust).

Sõpruskohtumistes võitsime 6 mängu (G4S, Eesti Post, Linnapead, Suure-Jaani, Järva-Jaani vald, Rapla omavalitsejad) ja kaotasime 4 (Turba gümnaasium, Eesti Koolijuhid, Kohila omavalitsejad, Toila vallameeskond). Külalismängude geograafia on meil väga lai: Rapla, Kohila, Suure- ja Järva-Jaani, Turba, Kammeri, Värska, Voka, Kuressaare, Haapsalu.

Palli on patsutanud ministrid Tõnis Lukas ja Hanno Pevkur, Riigikogu liikmed Jüri Ratas, Indrek Saar, Hannes Rumm, Kalle Laanet, Kalvi Kõva, Margus Tsahkna, Silver Meikar, Lauri Luik, Ken-Marti Vaher, Eiki Nestor, Leino Mägi ja Peep Aru. Endistest Riigikogu liikmetest ka Ott Lumi ja Ignar Fjuk. Riigikogu kantselei ametnikest Riho Kangur, Peep Pihlak, Herkki Leemet, lisaks Raivo Sults (õiguskantsleri büroo) ja suure südamega korvpallisõbrad Allar Tankler, Martin Pius ja Andre Cornus.

No comments: