5.6.09

Külm ja soe valimiskampaania

Kuna minu kodulinnas Rakveres toimusid täna linnapäevad, siis käis seal ka kibe valimiskampaania. Hoolimata pakaselisest ilmast ja pidevalt kallavast vihmast oli kampaania soe ja sõbralik.

Ikka selles mõttes, et ilma oli külm, aga inimesed olid soojad ja sõbralikud. Olles osalenud paljudes erinevates valimiskampaaniates, võin kinnitada, et selline hoiak on meeldiv üllatus. Paljudel rakverelastel oli heameel oma muresid Riigikogu liikmele kurta ning nõutada uuemat infot Toompealt.

Kuna suhtlesin sajakonna inimesega, siis tean, et rõõmustavalt palju oli neid, kes ütlesid, et on juba sotsiaaldemokraatide poolt hääletanud või teevad seda niikuinii. Hoolimata meeletust infomürast meedias on paljud inimesed valitsuskriisile ja selle põhjustele hoolega kaasa elanud ning see on neis kinnitanud või tekitanud toetust sotsiaaldemokraatidele.

Sotsiaaldemokraatide esindus Rakveres oli väga väärikas - erakonna esimees Jüri Pihl ning europarlamendi liikmed Katrin Saks ja Marianne Mikko.

Reformikad Igor Gräzin ja Raivo Järvi koos Oravaga külmetasid linnaraamatukogu ees. Rakvere linnapeaks kandideeriva Võsa Pets parteikaaslased jagasid tema nimelisi õhupalle.

Tänu raamatulaadale väisas täna Rakveret palju nimekaid kirjanikke, Leelo Tunglast alates ning Kaur Kenderiga lõpetades. Tundsin siirast heameelt selle üle, et minu kodulinnas elu sõna otseses mõttes kees, sest see näitab ühe maakonnalinna väga head elukvaliteeti.

No comments: