23.8.08

Edgaripäevast on saanud Eesti päev

Märkamisaja kontsert 19. augusti hilisõhtul tõestas lõplikult, et Edgaripäevast on saanud kogu Eesti rahva pidupäev.

Teadupärast püüdis Keskerakonna esimees Edgar Savisaar pikka aega taasiseseisvumispäeva privatiseerida oma parteile ning näidata seda päevana, mille eest tuleb suuresti tänulik olla tollasele valitsujuhile Savisaarele isiklikult. Ent president Toomas Hendrik Ilves on viimasel kahel aastal sihikindla tööga saavutanud selle, et taasiseseisvumispäeval on seda päeva riiklikult rohkem väärtustatud ning iseseisvumise taastamise eest väärtustatakse rohkem nii toonast parlamenti, kultuurieliiti ja kogu rahvast.

Kõnekas oli juba fakt, et sama demonstratiivselt nagu 24. veebruari pidustustele, jättis Savisaar tänavu minemata ka märkamisaja kontserdile. Erinevalt Arnold Rüütlist ei suutnud ta Toomas Hendrik Ilvese kõrvale istuda. Ja tagantjärele halvustas ta ilusat kontserti ning seda mõnusat ühtsusetunnet, mis Lauluväljakul tekkis. Savisaare virisemist pärast märkamisaja pidu seletab just pettumus selle pärast, et president Ilves "varastas" parteijuhilt riikliku pidupäeva, mida too päris enda omaks pidas.

Arutlesime sel teemal täna Kuku Raadio Keskpäevatunnis Priit Hõbemägiga, kes samuti peoga väga rahul oli ning tagantjärele virisemist suurt millekski ei pidanud.

Lõpetuseks suur aitäh märkamisaja pea korraldajale Margus Kasterpalule ning tema tiimile hea töö eest märkamisaja peo korraldamisel!

1 comment:

Anonymous said...

ruum, saa joo vähem, siis ei saa panniga naise käest vastu pead nagu president.
õelalt edgripäevaks hakkasid seda päeva nimetama pigem paranoilised parempoolsed ning pidupäevana on tema tähtsus suurenenud ehk mõnel viimase aastal. aga keegi ei suuda väita, et just savisaar oleks nii väga pildile kippunud.
nii et jäta paranoia ja populism. paistab muidu odava litsi moodi välja