5.12.07

Mis on MuPo mure?

Eile öösel hukkus kuus kodutut Põhja-Tallinna linnavalitsusele kuuluvas hoones, kus poleks tohtinud inimesi viibida.

„Kahjuks pole linnaosa võimuses panna iga asustamata hoone juurde seisma politseinikku," väitis seejärel Põhja-Tallinna linnaosavanem Enno Tamm.

Tegelikkus on veidi teine. Juhuslikult tuli Tallinna linnavalitsus just eile välja suurejoonelise sooviga palgata juurde 25 munitsipaalpolitseinikku, kes hakkavad väidetavalt suurürituste ja teeremontide ajal liiklust reguleerima. See pole sugugi odav lõbu, sest MuPos töötab juba praegu 54 inimest ning inspektorite palk jääb vahemikku 8200 – 18 700 krooni.

Munitsipaalpolitseinike arvu suurendamist põhjendades kinnitas abilinnapea Taavi Aas enesekindlalt: „Tallinn on suurim ja majanduslikult võimsaim omavalitsusüksus, kellel on olemas nii materiaalsed võimalused kui ka inim- ja pädevusressurss, et astuda samme liiklusohu minimeerimiseks.”

Seega on Tallinna linnal politsenike palkamiseks raha küll. Kahju ainult, et kavandatava patrullekipaažide suurendamise eesmärk on eelkõige see, et „munitsipaalpolitsei oleks linnapildis paremini nähtav”.

Loodetavasti mõtleb linnavalitsus eilse õnnetuse järel veel korra, kas MuPo mundrimehi on rohkem vaja Õllesummeri ajal Pirita teel show tegemiseks või linna vara valvamiseks ja kodutute öömajja juhatamiseks.

Jätkuvalt peavad Tallinna sotsiaaldemokraadid õigeks, et kui MuPo tööpõldu laiendada, siis tuleb nad panna hoopis parkimistrahvidega tegelema, sest praegu maksab linn sellise toreda teenuse eest erafirmale 20 miljonit krooni aastas.

See artikkel ilmus ka tänases Linnalehes.

1 comment:

Anonymous said...

Müstiline lugu. Tulin mõnepäevaselt välismaa-käigult ja tutvusin nüüd taas kodus olles Eesti lehtedes (st portaalides) jutuaineks olevate teemadega. Tähismaa king, Uuspõllu märatsused, pressivaenlane Ansip jms. Ja siis vaatasin, mida Hannes kirjutab - selgub, et Eestis on olnud 6 hukkunuga suurõnnetus. Ma olin 10 minutit kindel, et tegu on Hannese järjekordse ajakirjandusliku eksperimendiga, hüpoteetilise olukorra kirjeldamisega, nagu ta vahel harrastab. Siis 11. minutil leidsin portaalide arhiivist nupu, kus räägiti hoiatustahvlite paigaldamisest mahajäetud majadele, ja tõesti, uudise lõpus oli viide ka äsjasele suurõnnetusele.

Ma ei ole mingi sotsiaalporno armastaja, aga suurõnnetuse ei miskiks pidamine vaid seetõttu, et ohvriteks on "parmud", paneb küll mõtlema.