10.4.07

Tütar Mari ja paranähtus perbüroos

Kui ma eile keskpäeval pahaaimamatult Tallinna perekonnaseisuametisse sisse astusin, siis põrkusin esimese hooga tagasi. Fuajee oli rahvast nii täis, et sabas seismine tundus lootusetu ettevõtmisena. Õnneks astus kohe ligi lahke infotöötaja ning teatas, et lapsele nime panemise järjekord on lühike.

Perbüroo olid aga ummistanud need noorpaarid, kes soovisid oma abielutunnistusele saada maagilist ja kordumatut kuupäeva 7.7.2007. Perbüroo töötajate jutu järgi oli esimene numeroloogiahuviline noorpaar järjekorra sisse võtnud juba laupäeva öösel.

Seega soovitus neile noortele, kes tänavu ainulaadse võimaluse paariminekuks maha magasid - seiske aegsasti järtsus, sest järgmine šanss tekib teil alles aasta pärast päeval 8.8.2008. Tõeliselt unikaalse ja õnnetoova abiellumispäeva saavad siiski alles need noorpaarid, kes maldavad neli aastat oodata. Vaat 11.11.2011 on päev, mida pole võimalik mingil moel üle trumbata järgmised 100 aastat!

Aga mitte sellest ei tahtnud ma kirjutada. Meie teine tütar sai eile endale kiire ja korrektse formaalsuste täitmise järel ametlikult nimeks Mari.

Tänan siinkohal kõiki neid häid inimesi, kes blogi vahendusel oma nimesoovitusi pakkusid. Teie pakkumistest lähim oli vist Maarja Mirjam. Ann ja Anni tundusid olevat liiga sarnased vanema õe Anu nimele. Lõppvooru jõudis ka nimi Emma, sest kuna tütar sündis emakeele päeval, siis seostusid vanema õe arvates kenasti "Emma" ja "emakeel". Lõpuks jäi siiski peale ema tahtmine.

Mari on aastatel 1992-2004 Eestis pandud tüdrukunimede seas 73. kohal 241 esinemiskorraga. Kõige popim nimi on Anna (1213), mis sobib nii eesti kui vene tirtsudele. Samuti väga rahvusvaheline Maria, mille eestindatud variant on Mari, on ses pingereas viiendal kohal 1125 korraga. Marist eespool on samatüvelistest nimedest nii Mari-Liis kui Maris. Kõigil nimehuvilistel soovitan vaadata siseministeeriumi kodulehekülge, kus on lisaks aastatele 1992-2004 üleval ka viimaste aastate menukamad nimed.

No comments: