24.11.08

Tore torm tõi tasuta ühistranspordi

Vabandan juba ette kõigi nende inimeste ees, kelle plaanid ränk torm sassi lõi või veel tõsisemaid ebameeldivusi põhjustas. Järgnev jutt ei ole kindlasti teie osatamiseks mõeldud.

Ometi on suurel tormil ka mõned toredad küljed. Esiteks muidugi see, et Nõmme elanikud, kes ka muidu talviti aeg-ajalt sundkorras lumelabidaga korralikku hommikuvõimlemist teevad, pidid täna päeva alustama täiemahulise tunni-pooleteist pikkuse trenniga. Eks ikka selleks, et end majast tänavale välja kaevata ning vähemalt kõnnitee enam-vähem läbitavaks muuta.

Eriti vahva oli aga see, et torm tõi Tallinnasse lõpuks ometi sellise imeasja, mida ei suutnud linlastele pakkuda isegi odava naftaga priisanud kommunistid. Nimelt saab täna paljudes ühistranspordi sõidukites tasuta sõita.

Vahva oli vaadata, kuidas muidu autoga linnas tööl käivad nõmmekad raha näpus linnaliini bussijuhile tulutult raha pakkusid. Too laiutas vaid naerdes käsi ja selgitas, et müüs oma piletid esimeste töötundidega läbi.

Loodetavasti kuulutavad Tallinna linnavõimud varsti ametlikult välja hullud päevad ühissõidukites. Põhjust selleks on küllaga, sest mida vähem ukerdab tänavail autosid, seda lihtsam on meil kõigil õhtul koju jõuda.

No comments: