19.12.07

Igor Gräzin valetas ja peab presidendi ees vabandama

Eile keskpäeval Raadio 4 intervjuus valetas Igor Gräzin Reformierakonnast selges vene keeles president Toomas Hendrik Ilvese kohta nii, et suu suitses.

Rääkides Ilvese valikust õiguskantsleri kohale ütles Gräzin sõna sõnalt: „Lõppude lõpuks solvas meid (Reformierakonda) natukene see, et meie kandidaadi (Ülle Madise – HR) lükkas president tagasi eelkõige selle pärast, et ta on naine. Asi on selles, et tal on doktorikraad ja palju suurem kogemus. Ja ta pole seotud ühegi erakonnaga, sest ta on terve elu olnud seotud valimiskomisjoniga ja nii edasi ja nii edasi. Ainuke vastuargument – ta on naine. Ma arvan, et see pole väga tõsine (argument).”

Olin koos Igor Gräziniga Raadio 4 otse-eetris ning omalt poolt selgitasin: „Igor lihtsalt ei räägi tõtt, kui ta väidab, et president ei esitanud Ülle Madise kandidatuuri selle pärast, et ta on naine.”

Pärast palusin Raadio 4-st selle intervjuu salvestuse, et see üle kuulata. Kuula nii või naa, aga selles intervjuus topib Gräzin presidendi suhu sõnu, mida riigipea pole eales öelnud. (Selle intervjuu leiab ka Raadio 4 koduleheküljelt, eetris oli see umbes 12.25.)

President Ilves pole mitte kordagi mitte kusagil Ülle Madise midagi rääkinud. President on selgitanud ainult neid põhjuseid, miks ta esitaks õiguskantsleriks Allar Jõksi kandidatuuri.

Rääkimata sellest, et president Ilves põlgaks mistahes inimese ära selle pärast, et ta on „valest” soost. Vaevalt leidub Eestis üldse ühtki niisugust tipp-poliitikut, kes valiks inimesi vastavalt sellele, kummast soost nad on.

Teen siinkohal Igor Gräzinile, kolleegile Riigikogu põhiseaduskomisjonis, sõbraliku ettepaneku: esiteks tunnista, et sa valetasid raadiokuulajatele. Teiseks olgu sul niipalju mehisust, et sa oma vale pärast presidendilt avalikult vabandust palud.

2 comments:

Anonymous said...

Mina ütleks lihtsalt: KE idee oli valitsuskoalitsioonis tüli külvata ja see õnnestus väga hästi. Kusjuures plaan isegi ületati: vaikselt on hakanud käärima ka RE sees. Väga osav.

Marilyn said...

Keep up the good work. Merry Christmas!