26.9.07

Evelyn sõidab Estoniaga

Kui BNS tutvutas pühapäeval Riigikogu selle nädala päevakorda, siis toodi ainsa ja järelikult kõige tähtsama eelnõuna välja Keskerakonna soov moodustada parlamendi erikomisjon parvlaeva Estonia hukkumise asjaolude selgitamiseks.


Tegelikult on see eelnõu, mis täna õnneks Riigikogu menetlusest välja hääletati, puhas Evelyn Sepa egotrip. Sarnane komisjon töötas juba Riigikogu eelmises koosseisus, selle töö sisuline tulemus oli null, mõne komisjoni liikme jaoks isiklikult aga suur mull-mull-mull meedias.


Ilma igasuguse au ja häbitundeta hukkunute omaste vastu kasutasid mõned eelmise Estonia-komisjoni liikmed seda teemat oma isikliku valimiskampaania tegemiseks. Ka nüüdses Riigikogus tähendanuks Estonia-komisjoni moodustamine lihtsalt seda, et 5-6 poliitikut saanuks võimaluse võimendada iga uut Estonia teemalist faktikest, sest mingit reaalset uue info kogumise võimet sel komisjonil niikuinii pole.

Ei Eesti ega Rootsi parlamendikomisjonid suutnud tirida päevavalgele ühtki uut fakti laevahuku või sellega kaudseltki seostuvat fakti. Küll aga suutsid nende komisjonide liikmed külvata segadust ja levitada vandenõuteooriaid kohati väga ebausaldusväärsetele andmetele tuginedes.

Kui keegi kusagil suudab Estonia huku kohta uusi ja olulisi fakte tuvastada, siis selles järjekorras on kõige viimased parlamendikomisjonid.

Tavaliselt heidetakse Riigikogule ette, et tehakse otsuseid, millest endal aimu pole. Täna hääletas Evelyn Sepa otsuse vastu mitu inimest, kel endal on laevahukuga väga isiklik ja valus suhe.

No comments: