23.2.11

Võitsime üllatavalt kindlalt erakondade mälumängu

Täna eetris olnud ETV erakondade mälumäng õnnestus meil Sveni ja Barbiga üllatavalt pika puuga kinni panna, sest konkurendid kaotasid punkte päris lihtsate küsimuste peale.

Selles mängus piisas konkurentidega vahe suureks vedamiseks juba sellest, kui teadsid, kes on kaksivennad Piusid või kolmikud Purid.

Tagantjärgi olen kõige uhkem selle üle, et ainsana suutsime välja mõelda luuletuse "Suitsupääsuke" autori Kalju Lepiku, kuigi keegi meist polnud seda luuletust lugenud. Kuigi ega meile ka kirjanik Jaan Pehki osalemine Eurovisioonis kellelegi meenunud, aga suutsime ta võimalike variantide seast välja tuletada.

Eraldi kiidan Sven Mikserit, kes ainsa parlamendipartei esimehena tuli julgelt mängu ning näitas kiiret taipu. Sven nokkis välkkiirelt ära näiteks selle, et 1984. aastal tulid Moskva spordiajakirjanikud Tallinnasse selleks, et vaadata siin Soome telekast Los Angelese olümpiamänge, mida N Liit kramplikult boikoteeris.

Barbi tõi kindlalt ära punktid Johannes Voldemar Veski eest ajal, kui enamus konkurente pakkus Aavikut.

ETV tegijad proovisid mängu jube põnevaks ajada, aga kui nende eesmärk oli omaaegset Mõigu KEKi panna, siis võinuks lasta küsimused koostada mõnel päris mälumängijal, saade saanuks ühtlasem ja vaatajale paremini jälgitav.

1 comment:

Larko said...

Õnne võidu puhul, kuigi olen selles pettunud, et mitte ükski partei selle peale ei tulnud, et MGM 1950nendate alguses televiisori näitamise keelustas. Vastus on ju igatipidi loogiline arvestades, et telekas toona uus asi oli ja pidi filmitegijatele ohtlik olema.